21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Çiftçilere iyi haber!

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, kuraklık afetine maruz kalan çiftçilerin borçlarının bir yıl süreyle ertelendiğini açıkladı.

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın oluruyla Kırıkkale merkez, 8 ilçe, belde ve köylerinde yaşayan kuraklık afetine maruz kalan çiftçilerinin borçlarının bir yıl ertelendiğini duyuran Kırbaş, "İlimizde Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı bin 680 çiftçimiz bulunuyor. Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı 11 arı üreticimiz olmak üzere toplam bin 691 adet çiftçimizin müdürlüğümüzce borç erteleme işlemleri tamamlanmıştır." dedi.

Kırbaş açıklamasında, "Vali Yardımcımız Yusuf Ziya Karacaev Başkanlığında toplanan 'İl Hasar Tespit Komisyonu'nca' kredi kuruluşları olan T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının vade tarihinden itibaren bir yıl süreyle ertelenmesi konusunda karar alınmıştır. Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında kredi borçlarının ertelenmesinden yararlanacaklar listesi ilgili kredi kurumlarına gönderilmiştir." ifadelerine yer verdi. 

CHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe 18:39:00
Güncelleme :27 Aralık 2012 Perşembe 18:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?