22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Çiftçiye 35 bin domates fidesi

Bilinen tarım yöntemlerinin yerine su kaynaklarının daha bilinçli kullanılması amacıyla çalışma başlatan Kırıkkale Tarım İl Müdürlüğü, çiftçiye 20 bin adet sırık domates ve 15 bin adet yer tipi domates fidesi dağıttı.

Dağıtımlar hakkında bilgi veren Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız, Kırıkkale'de sulanabilen tarım alanlarında yapılan sebzeciliğin geleneksel uygulamalar yerine, kısıtlı su kaynaklarının daha ekonomik kullanılması gerektiğini söyledi.

Ayrıca, Yıldız, daha fazla ürün elde etmek için sebzeciliğin bilinçli yapılması gerektiğini kaydetti. Yıldız, "Tarım İl Müdürlüğünce üreticilerimizden katkı payı alınmaksızın demonstratif amaçlı 20 bin adet sırık domates ve 15 bin adet yer tipi domates fideleri getirilmiştir. Kurulacak olan bu demonstrasyonlarla, üreticilerimizin ekonomik açıdan daha çok getirisi olan, pazarlama imkânları yüksek, birim alanlarından daha çok verim alabilecekler. Böylelikle Kırıkkale'de çok yaygın olmayan sırık domates yetiştiriciliğinin yaygınlaşacaktır" şeklinde konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 09:16:38
Güncelleme :28 Mayıs 2008 Çarşamba 09:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?