22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Cirit müsabakaları sona erdi

Kırıkkale Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun işbirliği ile yapılan Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası, düzenlenen törenle sona erdi.

Törene Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Başsavcı Metin Yandırmaz, Adalet Komisyon Başkanı Burhanettin Öksüz, İl Emniyet Müdürü Salim Akça, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Sinan Seçer ve federasyon üyeleri katıldı. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Sinan Seçer, Türkiye'de 50 cirit kulübü bulunduğunu ve bu kulüplerin her yıl çeşitli şampiyonlara katıldıklarını söyledi. Türkiye'de şuan itibari ile cirit sporunu yaşatmanın çok zor olduğunu belirterek Seçer, cirit sporunu yaşatan kulüplerin kendi çabaları ile ayakta kaldıklarını ifade etti. Cirit kulüplerinin çok büyük zahmetlerle karşı karşıya kaldıklarını belirten Seçer, seyahatlerin ise kulüpleri çok zorladığını ve masrafları karşılayamadıklarını bildirdi.
Vali Yardımcısı Ayhan Çiftaslan ile Belediye Başkanı Veli Korkmaz da, bu sporun Kırıkkale'de ilk defa sergilenmesinin Kırıkkale için önemli bir değişiklik olduğunu söylediler. Konuşmaların ardından sporcular gösteri yaptı.

Yenimahalle Belediye Halk Ekmek Fırını bitişiğindeki boş alanda başlayan şampiyonanın ilk gününde Ankara Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Atlı Cirit Kulübü ile Erzurum Atlı Cirit Kulübü karşı karşıya geldi. Şampiyonanın ilk müsabakasını Erzurum Atlı Cirit Kulübü +9.5 puanla kazandı. Ankara Toprak Mahsulleri Ofisi Atlı Cirit Kulübü sporcuları ise -10 puan aldı. Soğuk hava nedeniyle ilginin az olduğu müsabakada heyecanlı dakikalar yaşandı.
Cirit müsabakaların ikinci gününde ise Erzurum Ejder Atlı Spor Kulübü ile Ankara Toprak Mahsulleri Ofisi Spor Kulübü karşılaştı. Erzurum Ejder Atlı Spor Kulübü +20.5 puan alarak rakibi Ankara Toprak Mahsulleri Ofisi'ni eledi. Müsabakanın son gününde ise Erzurum Atlı Spor ile Erzurum Ejder Spor karşı karşıya geldi. Erzurum Atlı Spor Kulübü, rakibine 23 puan fark atarak Türkiye şampiyonasındaki yerini aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2007 Pazartesi 00:31:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?