21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Çobanın yaşam mücadelesi

Kırıkkale'de yaşayan, akciğer ve karaciğerinden rahatsız olan çoban Muttalip Karaca, eşi ve 3 torunuyla birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

Kırıkkale'de Sanayi Mahallesi Samsun yolu üzerindeki 5 numaralı gecekonduda eşi ve 3 torunuyla birlikte yaşayan Muttalip Karaca, hastalık ve yoksulluğa karşı savaş verdiklerini söyleyerek yetkililerden yardım istedi. Köyde uzun süre çobanlık yaptığını belirten Karaca, "Hastalıktan sonra yatağa düştüm. Oğlum da işsiz kalınca eşi onu terk etti. 3 torunumla birlikte eşim ve ben komşuların yardımlarıyla geçiniyoruz. Yeşil Kart'ım iptal edildiğinden ilaçlarımı bile komşular alıyor" diye dert yandı.

Torunları Mertcan (7) ve Emine'nin (8) okula gidemediğini, Hatice'nin (9) okul masraflarını ise karşılayamadıklarını anlatan yaşlı adam, "Yardımseverlerin ilgisini bekliyoruz. Geçim darlığının yanı sıra sağlık hizmetlerinden yararlanamamak bizleri çok zor durumda bırakıyor. Torunlarım da benim hastalığıma çok üzülüyorlar. Bize uzanacak yardım elini bekliyoruz" diye konuştu.

Dedesinin hastalığına üzülen 8 yaşındaki Emine gözyaşlarına hakim olamazken, Muttalip Karaca'nın eşi Fadime Karaca, "Çok zor durumdayız, yardım bekliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Mart 2006 Çarşamba 18:59:14
Güncelleme :1 Mart 2006 Çarşamba 19:02:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?