21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Davetsiz misafir!

Kırıkkale'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Başpınar Stadyumu'nda düzenlenen törenle kutlandı. Binlerce vatandaşın katıldığı törende sıcaktan etkilenen 2 öğrenci bayılırken, tören geçişi sırasında alana giren köpek ilginç görüntülere neden oldu. Köpek, görevlilerin uzun süren kovalamasının ardından dışarı çıkarıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 89. yıldönümü etkinlikleri, Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı. Başpınar Stadyumu'nda devam eden kutlamalara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalar Kırıkkale Valisi Mustafa Demirel, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tuncer Aka'nın öğrencileri ve halkı selamlamasıyla devam etti. Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, "Bugünü sonsuz bir istek, engin bir şevk ve heyecanla kutlamanın onur ve mutluluğu içindeyiz. Bugün, çocuklar için dünyada bayram yapılmasını kabul ederek bir ilki oluşturan ulusal egemenliğe dayalı bağımsız Türkiye Devleti'nin temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kurulduğu ordu ve milletin egemenlik zaferi için ant içtiği gündür" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdürü Peker'in konuşmanın ardından İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Esirgeme Kurumu öğrencisi Kader Yalçın, çocuk haklarıyla ilgili bildirgeyi, şiir yarışmasında birinci olan Zeynep Baloğlu ise '23 Nisan' şiirini okudu. Program tören geçidi, jimnastik gösterileri, kız grubunun hareketleri ve halk oyunlarıyla sona erdi.

Başpınar Stadyumu'nda düzenlenen kutlamalardan önce stadyuma köpek girdi. Öğrencilerin tören yürüyüşü sırasında sahaya giren köpek, görevlilerin uzun süren kovalamasının ardından saha dışına güçlükle çıkartıldı. Öte yandan bayrak tutan öğrencilerden biri sıcak havanın da etkisiyle baygınlık geçirdi. Öğrenciye, stadyumda bulunan 112 Hızır Acil Servis görevlileri tarafından müdahale edilirken gösteri ekibinden bir öğrenci daha bayıldı. Baygınlık geçiren Can Dinçaslan ve İzzet Akkurt adlı öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Öğrencilerin baygınlık geçirmelerine havanın sıcak olmasının yanı sıra, tören alanına kahvaltı etmeden gelmelerinin ve heyecanlanmalarının neden olduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 17:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?