21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Davul-zurnalı fidan dikimi

KIRIKKALE'DE DAVUL-ZURNA EŞLİĞİNDE FİDAN DİKİMİ

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde ağaçlandırma çalışmaları hız kazandı.

İlçeyi beldelere bağlayan yol güzergahlarında ağaçlandırma çalışması başlatan Balışeyh Belediyesi, 15 bin akasya fidanını toprakla buluşturuyor.

Davul-zurna eşliğinde gerçekleştirilen fidan dikme töreninde ilk fidanı toprakla buluşturan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, dikilen fidanlara sahip çıkılmasını istedi.

Toprağın çok kutsal olduğunu dile getiren Vali Güner, "Toprağa basmak kadar güzel bir duygu yok. İnsan topraktan yaratılmıştır. Bu nedenle toprak insana özünü hatırlatıyor. Gelecekteki hayalimde olan bahçesi olan küçük bir bağ evinde yaşamak. Her zaman toprağa yakın olmak istiyorum. Siz çiftçilerimiz bu kutsal topraklarınızı satmayın, parçalatmayın, sahip çıkın" dedi.

Başlatılan ağaçlandırma çalışması kapsamında 15 bin akasya fidanının toprakla buluşturulacağını belirten Balışeyh Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, "Ormanlar bir bakıma dünyanın akciğerleridir; çünkü canlıların yaşaması için gerekli olan oksijenin büyük bölümünü ormanlar sağlar. Ayrıca kökleriyle toprağı tutarak toprak kaymasını, aşınmayı ve su baskınlarını önleyen de ağaçlardır. Ağaçlarda barınan ve besinini ağaçlardan sağlayan sayısız hayvan yaşamını ormanlara borçludur" diyerek faaliyetlerin devam

edeceğini söyledi.

KIRIKKALE'DE DAVUL-ZURNA EŞLİĞİNDE FİDAN DİKİMİ
KIRIKKALE'DE DAVUL-ZURNA EŞLİĞİNDE FİDAN DİKİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 16:02:01
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 16:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?