21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Deniz Baykal Kırıkkale'de

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, nüfus cüzdanlarında kimlik numarası bulunmayan seçmenlerin oy kullanmaları için bir an önce vatandaşlık numaralarını almalarını istedi.

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden CHP Genel Başkanı Baykal, yurdunun her kentinin ayrı bir güzel olduğunu ancak Kırıkkale'nin yerinin ayrı olduğunu, cumhuriyetin bir emaneti olduğunu söyledi.

Meydanda toplanan vatandaşlara, "Nasılsınız? Halinizden memnun musunuz? Kırıkkale'de işler iyimi? Borçlarınızı ödeyebiliyor musunuz? Çiftçiler, ektiğinizin karşılığını alıyor musunuz? Geliriniz masrafınızı karşılıyor mu? Esnafsanız çekler sentler ödeniyor mu? Gençler iş buluyor mu?" diye sordu.

Hayır cevaplarının yükselmesiyle birlikte Baykal, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Baykal, "Hükümetin bizim tavsiyelerimizi dinlediği ve bazı sektörlerde KDV ve ÖTV'yi indirmesiyle piyasaları canlandırdı. Başbakan çare istedi, söyledim. Önce sinirlendi, en ağır hakaretleri etti. '40 fırın ekmek yesin, iktidara gelemezsin' dedi. Aradan 10 gün geçti, söylediğimiz çareleri uygulamaya başladı. Hafifçe uyguladı, piyasa canlandı. Çalışan işçinin üzerinden alınan vergi de çok yüksek. Yüzde 50 vergi ile ekonomi hızlanmaz, bu vergi düşürülmeli. Hükümet bugüne kadar yatırım yapmadı, ithalat yaptı, borç yaptı. Şimdi rüşvet dağıtarak seçim kotarmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

Deniz Feneri ile ilgili iddialar için, 'Bunlar şeytanın aklına bile gelmez' diyen Baykal sözlerine şöyle devam etti:

"Deniz Feneri'nde yapılan yolsuzluk şeytanın aklına gelmez. Yolsuzluk çağ atlamış. Eskiden yolsuzluk yapanlar hacca gideyim, günahlarımdan kurtulayım derdi, şimdi yolsuzluk yapanları dinle, kitapla kandırıyorlar. Başbakan, kafaya CHP'yi takmış. Deniz Baykal'la yatıyor, Deniz Baykal'la kalkıyor. İsmet Paşa'ya atıp tutuyor. İsmet Paşa'dan ne istiyorsun, bir insan İsmet Paşa'ya niye dil uzatır? Başbakan daha anasının karnında yokken millet ızdırap çekmiş, doğrudur. Ama bu günlere gelinmiştir. Nur içinde yatsın demek varken, niye böyle söylediğini takdirinize bırakıyorum. Millet yanlış yapanlara sandıkta hesap soracak. Millet hesap sormazsa, 'bütün yaptığımız doğruymuş, bu bizim hakkımızmış' diyecekler. Oy sizin şerefinizdir, namusunuzdur, ırzınızdır. Onu en iyi şekilde kullanacağınıza inanıyorum."

Aday tanıtım töreninin ardından Baykal, "Sizden ricam nüfus cüzdanlarınıza bir bakın TC kimlik numaraları var mı yok mu? Eğer kimlik numaranız yoksa derhal seçimden önce vatandaşlık numaranızı nüfus cüzdanınıza işletin. Kendiniz için, aileniz için yapın. Konu komşu için çoluk çocuk için yapın. Bunları yapın sonra da inşallah 29 Mart Pazar günü sabah erkenden kalkın o gün saatlerde ileri alınmış olacak karışıklıklara da düşmeyelim. Eşinizi, oy kullanacak olan kardeşinizi ve mutlaka ananızı, babanızı varsa dedenizi ninenizi de alın ama sakın ananızı unutmayın ananızı da alın sandığa gidin. Herkese güzel bir ders verin" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 23:46:27
Güncelleme :17 Mart 2009 Salı 23:49:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?