22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Deprem Dede'den uyarı: Hazırlıklı olun!

Türkiye’de yaşanan depremlerden sonra herkesin yakından tanıdığı ve ’Deprem Dede’ olarak bilinen Ahmet Mete Işıkara, Kırıkkale’de çeşitli temaslarda bulundu. Valiliği ve Belediyeyi ziyaret eden Işıkkara’ya ilgi büyüktü.

Vali Vekili Hüseyin Kılözü ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış tarafından ağırlanan Işıkara’nın gündeminde yine deprem vardı. Türkiye’nin deprem haritasının günün şartlarına göre el edilen verilerle tekrar yenilenmesi gerektiğini söyleyen Işıkara, Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nün de bu işte ihmali olduğunu ileri sürdü.

Işıkara, "Büyük depremlerden sonra çok sayıda özel ve resmi rasathanelerin yeni veriler elde ettiği muhakkak. Olan küçük depremlerle de yeni bilgilere ulaşıyoruz. Bu durumda Türkiye’nin deprem haritasının yenilenmesi gerekir. Afet İşleri Genel Müdürlüğü bu işi yapacağım demişti bir hayli aradan zaman geçti hala yapılmadı. Vatandaşın yanlış anladığı bir şey var. 5. derecede deprem bölgesinde yaşayanlar orda hiç deprem olmayacak şeklinde anlıyorlar. Yok öyle bir şey. Türkiye’nin topraklarının yüzde 96’sı deprem bölgesinde" dedi.

Doğal Afet Sigortalar Kurumu’nun çok iyi çalıştığını söyleyen Ahmet Mete Işıkara, son yıllarda afet bedellerinin ödenmesi ile vatandaşın sigortaya güveninin arttığını söyledi.

Işıkara, "Evinizin deprem sigortasını mutlaka yaptırın. 100 metrekarelik bir evin yıllık 84 milyon gibi bir rakamla sigortalandığını bilin. Bana herkes ’deprem olacak mı?’ diye sormasın. Türkiye deprem bölgesinde ise depreme hazırlıklı olalım. Deprem gerçeğini kabul edip onunla ilgili tedbirler alalım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 16:21:50
Güncelleme :15 Haziran 2005 Çarşamba 16:29:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?