22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Devlet Hastanesi'ne kanser cihazı

Sağlık Bakanlığı tarafından Kırıkkale Devlet Hastanesi'ne kanser erken teşhis cihazı hibe edildi.

Kanserle Savaş Daire Başkanlığı tarafından Kırıkkale Devlet Hastanesi bünyesinde açılan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ne General Logiq P5-4 boyutlu renkli Dopler hibe edildiğini açıklayan Başhekim Mehmet Öncel, "Bu cihazın gelmesi ile hastalarımızdaki herhangi bir bulgu veya kitle üç boyutlu olarak algılanıp, görülmektedir" dedi.

Cihaz hakkında bilgi vererek teşhis ve tedavinin her aşamasında erken tanı sürecinin hızlanmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Başhekim Öncel, "Çağımızın en büyük hastalığı olan kanserle mücadelede bu sayede çok büyük mesafeler alınmıştır. Bu cihazın gelmesi ile hastalarımızdaki herhangi bir bulgu veya kitle üç boyutlu olarak algılanıp görülmektedir. Bu cihaz hem doktorlara kolaylık sağlayacak, hem de erken teşhis imkanında doğru ve kararlı tedavi yolu açacak. Hastalarımız artık daha rahat tedavi olup, akıllarında bir kuşku kalmadan rahatsızlığın boyutu ve son noktasını zamanında öğrenme imkanı bulmaktadırlar" şeklinde konuştu.

Başhekim Öncel, bu tür cihazların alınmasının doktorlara güven verdiğini kaydederek, zamandan kar edildiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 22:20:54
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 22:25:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?