21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Diyanet Vakıf Sen üyeleri toplandı

Türk Diyanet Vakıf Sen Kırıkkale İl Temsilciliği tarafından birlik ve dayanışma toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı H. Zeki Sergi de katıldı. Toplantıda basın açıklaması yapan Sergi, Diyanet İşleri Başkanlığı yöneticileri ile sorunlar yaşandığına ifade etti.

Türk Diyanet Vakıf Sen Kırıkkale İl Temsilciliği tarafından Vural Alabalık Tesisleri'nde birlik ve dayanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıya Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı H. Zeki Sergi, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Ahmet Gümüş, Kamu Sen İl Temsilcisi Yaşar Şahindoğan, Türk Diyanet Vakıf Sen İl Temsilcisi Musa Öksüz, sendika ilçe temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Toplantıda bir açılış konuşması yapan Türk Diyanet Vakıf Sen İl Temsilcisi Musa Öksüz, "Türk Diyanet Vakıf Sen olarak şu an geldiğimiz nokta bir önceki geldiğimiz noktaya oranla daha iyi konumdadır. Geçmişte yaşanan birçok sıkıntı vardı şimdi zincirler kırıldı sorunlar bir bir gideriliyor. Sendika olarak kimsenin koltuğunda gözümüz yok. Biz sadece kanunlar çerçevesinde haklarımızı arıyoruz. Bu haklarımızı almak için gereken gayret ve çabayı göstereceğiz ve çalışanlarımızın haklarını koruyacağız" diye konuştu.

Öksüz'den sonra söz alan Genel Başkan H. Zeki Sergi, "Bizler 4688 Sayılı Kanun'un bizlere sağlamış olduğu hakları korumak ve geliştirmek için hak arama gayreti içerisindeyiz. Bizim mücadelemiz hakkı tutup kaldırmak, üyelerimizin haklarımı korumak ve geliştirmektir. Başka bir gayemiz yoktur. Sendika tüzüğümüzün birinci maddesi budur. Bizim kimseyle bir kavgamız ve sorunumuz yok. Haddini bilen bir toplumuz. Diyanet İşleri çok önemli bir kurumdur. Bu kurumun personelini dışlaması kabul edilemez. Kurum ve
yöneticilere saygımız sonsuzdur. Biz sadece hak arıyoruz ve anlayış bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri'nin dar görüşlere sıkıştırılmaması gerektiğini bildiren Sergi, "Diyanet İşleri eşit ve tarafsız davranmalıdır. İstek ve taleplerimizin hakkımız doğrultusunda yerine getirilmesini istiyoruz. Bir iş yapılırken din adamlarının siyasetçilerin ayağına gönderilmesinden rahatsızız. Diyanet İşleri değerli olduğu kadar yöneticilerinin de değerli olması gerekir. En ufak bir olayda seni buradan göndertirim deniliyor. Bu din adamlarına yapılan bir saygısızlıktır. Amir- memur ilişkileri önemlidir ancak sert ve itici olmamalıdır" şeklinde konuştu.

"Yanlış yapanın yakasına yapışırız" diyen Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı H. Zeki Sergi son olarak, "Çalışanlarımıza yapılan haksızlıkların karşısındayız. Kimse bizi hain olarak görmesin. Biz sadece hakkımızı arıyoruz. Eğer hak aramak suç ise biz bu suçu her zaman işlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 15:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?