22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Doğal gaz çoşkusu yaşanıyor

Kırıkkale'de doğalgaz çalışmalarını sürdüren Kır-Gaz Genel Müdürü Selçuk Aksakaloğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ile birlikte sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kırıkkale'nin doğalgaza kavuşması yolunda yapılan çalışmalar iki yönden ele alındı. Genel Müdür Aksakaloğlu, açıklamasının başında abone bağlantıları için vatandaşlara cazip kampanya açtıklarını söyledi. 200 metrekareye kadar olan konutlarda konut başı 180 + KDV olan abone bedelini Ağustos ayı için 1+5, Eylül ayı için 1+4, Ekim 1+3, Kasım 1+2, Aralık 1+1 taksitli olarak belirlediklerini söyleyen Aksakaloğlu, "Bu güne kadar yaptığımız çalışma ile ana hatlardaki işlerimizi hedeflediğimiz oranda bitirdik. Bize müracaat eden ve iç tesisatı yapacak olan ve yetki belgesi alan firmalarla vatandaş görüşecek. Bizim görevimiz ondan sonra başlıyor. Amacımız ucuz olan enerjiyi yani doğalgazı, Kırıkkale'ye hedeflenen sürede ulaştırmaktır" dedi. Basın toplantısında çalışmalar hakkında bilgi veren Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, mutlu sona doğru geldiklerini söyledi.

Kırıkkale'yi modern bir şehir haline getirmek için söz verdiklerini hatırlatan Korkmaz, "6 Aralık 2004'te örnek çalışmasını yaptığımız ve 19 Şubat 2005'te Çelbor Fabrikası'nda kullanmaya başladığımız doğalgazın 2005 yılı eylül ayında evlerde kullanımına başlıyoruz. Kırıkkale 1996 yılında havası en kirli 4 ilden birisiyken, şimdi ise ortalama ölçüye sahip illerden biri konumuna yükselmiştir. İnsan ve çevre sağlığına en uygun yakıt olarak bilinen doğalgazın Kırıkkale'de hızla benimsenmesi ve çevre sağlığına en uygun yakıt olarak kullanılmasıyla hava kirliliği ortadan kalkmış olacaktır. Çok yönlü, pratik ve rahat kullanımlı, ucuz bir enerji olan doğalgaz, Kırıkkale'ye büyük faydalar getirecektir. Hemşehrilerimizin doğalgaz aboneliği ve doğalgaz kullanım konusunda gereken özveriyi göstereceğine inanıyorum" dedi.

"SİSTEM BİZİ BİR ŞEKİLDE BU İŞİ YAPMAYA ZORLUYOR"
Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, açıklamasının devamında, bu güne kadar şehrin muhtelif yerlerinde yapılan doğalgaz altyapı çalışmalarından dolayı kazılan yerlerin oluşturduğu toz toprağı kısa sürede ortadan kaldıracaklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın sabrına teşekkür ediyorum. Hemşehrilerime söz veriyorum bir ay içinde açılan yollardaki yerler asfaltlanacak, şehir toz topraktan kurtulacaktır. İşin doğrusu eğer biz bir ay içinde bunu yapamazsak, mevsim itibarı ile kışa gireceğimizden şehir çamur deryası içinde kalır. Sistem bizi bir şekilde bu işi yapmaya zorluyor " diye konuştu.

Başkan Korkmaz, vatandaşın doğalgaz kullanımını teşvik etmek amacıyla bir dizi çalışma yaptıklarını, bankalar ile görüştüklerini belirterek, "Vatandaş tüketici kredisi kullanarak, 12 ay içinde ödemek şartıyla, bankadan kredi kullanıp doğalgaza kavuşabilecek. Bu konuda yoğun bir mesai yaptık. Bankalarla görüşüp bu konuda da anlaşma sağladık. Rakamlar afaki olabilir, 2 veya üç milyara mal olacak doğalgaz tesisi için 12 aylık tüketici kredisi kullanabilir vatandaş" şeklinde konuştu.

Açılışa, Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Halil Tiryaki, Vali Muavini Sebehattin Kapucu, İl Emniyet Müdürü Murat Aykaç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan, Kırgaz Yönetim Kurulu Başkanı Esat Ergin, Balışeyh Belediye Başkanı Cehdi Pehlivanlı, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Kır-Gaz Genel Müdürü Selçuk Aksakaloğlu açılış konuşmasında, şehre hizmet vermek için çaba sarf ettiklerini söyledi. Başkan Korkmaz bugüne kadar hizmet için söz verdiklerinde kimseyi kandırmayacaklarını söylediklerini, bunu da yaptıklarını söyledi. Kırıkkale Milletvekili Halil Tiryaki de konuşmasında belediye ve Kır-Gaz'ı bu çalışmasından dolayı kutladığını, hizmette emeği geçenleri kutladığını söyledi. Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can da konuşmasında, 80 yıllık şehir tarihinde doğalgazın bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Doğalgazın kullanılmasıyla sanayinin de gelişeceğini sözlerine ekledi. Vali Muavini Sebehattin Kapusuz konuşmasında, doğalgaz kullanımının çevreye önemli yansımaları olacağını söyledi.

Konuşmalardan sonra doğalgazı ilk alan kuruluşlardan Valilik, Belediye ve Emniyet Müdürlüğü'ne plaket takdim edildi. Daha sonra doğalgaz tesisatı yapacak olan ve firmalardan bazılarına yetki belgeleri verildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra hizmete giren İşletme Müdürlüğü binasını gezen yetkililer, hazırlanan Kır-Gaz yazılı pastayı kesti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 01:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?