22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Doğalgazda ilk açılış gelecek ay

Kırıkkale'de doğalgaz çalışmalarını yapan Kırgaz AŞ, İşletme Müdürlüğü binasını hizmete açtıktan sonra çalışmalarını hızlandırdı. Genel Müdür Yardımcısı Önder Bayram, açılışı yapılan işletme müdürlüğüne bugüne kadar gelerek 146 kişinin abonelik için başvurduğunu söyledi.

İşletmenin süratle servis kutusu bağlantılarını gerçekleştirdiğini söyleyen Bayram, "2 haftalık süre zarfında Kurtuluş, Gürler ve Hüseyin Kahya mahallerinde 146 kişi bizimle abone bağlantısı yaptı. İşletme olarak biz de 400 abonenin servis kutularını bağladık. Günde ortalama 40 abonenin servisini bağlıyoruz. Şehre gaz veren çelik hatların yüzde 95'ini tamamladık. 4 Bölge regülatörlerimizden 2'sinin bağlantısını da yaptık. İşletme olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Planlamamızda bir aksaklık olmazsa eylül sonunda borulara gaz vermeye başlayacağız" dedi.

Doğalgaz tesisat işleri için bugüne kadar 8 firmanın belge aldığını, son hafta içinde Kale İdeal, ve Isı Teknik firmalarının da buna eklendiğini hatırlatan Kırgaz Genel Müdür Yardımcısı Bayram, abone için yapılan müracaatların çok yetersiz olduğunu söyledi. Kırıkkale ile Kırşehir'de aynı paralellikte doğalgaz işlerini yaptıklarını hatırlatan Bayram, "Firma olarak Kırşehir'in de doğalgaz işini yapıyoruz. Kırıkkale ile orayı kıyasladığımızda çok büyük fark ortaya çıkıyor. 15 günde Kırıkkale'de 146 kişi abonelik için müracaat etmesine karşı Kırşehir'de bu oran 400'lerin üzerinde. Biz Kırıkkale halkına çevre dostu ucuz ve kaliteli enerji olan doğalgazı daha fazla anlatmalıyız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 15:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?