21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Duble yola öğretmen engeli

Kırıkkale-Ankara Karayolu'nun Köprübaşı mevkiinde duble yol çalışmaları durdu. Kırıkkale Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Nermin Işık'a ait arsaya üç metre giren karayolundaki çalışma, mal sahibinin itirazıyla durdu.

Yol çalışmalarını yapan Makim Sanayi A.Ş. Şantiye Şefi Oktay Kılıç, söz konusu mal sahibinin hiçbir maddi kaybının olmayacağını taahhüt etmelerine rağmen çalışmayı engellediğini söyledi.

Kılıç, "Bu yolu kış gelmeden bitirmek zorundayız. İşin köprü bağlantısını tamamladık ama öğretmenin tarlasına üç metre girdiğimizden bizim çalışmamızı durdurdu. Rıza göstermediği için ilerleyemiyoruz. Eğer bize çalışma müsaadesi verilmezse iş gelecek seneye kalacak. Bu durumda burada olacak kazaların sorumlusu da bize müsaade etmeyen eğitimci bayan olacaktır" dedi. Kırıkkale-Ankara Karayolu'nun da Kızılırmak Köprüsü'nden geçen tek güzergahın en kısa zamanda yeni yapılan yere alınması gerektiğini söyleyen yüklenici firma yetkilisi, "Kızılırmak Köprüsü ihtiyarladı. Sık sık çatlamalar oluyor. Biz bir an önce yeni yola trafiği vermek zorundayız. Eğer köprüde bir tehlike olursa bunun sorumlusu öğretmen olur" diye konuştu.

Kırıkkale eski Baş Hekimlerinden Bayram Işık'ın eşi olan öretmen Nermin Işık'ı ikna etmek için AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can devreye girdi. Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Kırıkkale Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Zengin'in, öğretmenle görüşerek problemi çözmeye çalıştıkları öğrenildi. Yol çalışmasını yapan firma çalışanları ve iş makinaları öğretmenin vereceği kararı bekliyor. Yetkililer, öğretmenin maddi açıdan hiçbir kaybının bulunmayacağını, devletin güvencesi altında kendisine tahakkuk edecek istimlak parasının ödeneceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 14:24:10
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 14:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
2004 Mezunu IP: 85.96.10.xxx Tarih : 19.09.2005 13:19:54
Helal olsun hocam gene aynı inatçılığınız ;) ellerinizden öperim