21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Düveler törenle dağıtıldı

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kılıçlar Beldesi’ndeki düve dağıtım törenine, Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlandırma ve Destekleme Genel Müdürü Mehmet Taşan, Devlet Planlama Müşaviri Ali Sönmez, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız, Belde Belediye Başkanı Halil Kamalı, davetliler ve köylüler katıldı.

Yörede et ve süt hayvancılığının geliştirilmesi amacıyla, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın desteklediği "Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi" kapsamında 20 kooperatif bulunduğu öğrenildi.

Vali Demirer, bir köylünün pancar kantarının beldeden kaldırıldığını belirtmesi üzerine, "Elimizden geleni yapıyoruz. Hala bana ağlayıp sızlamayın. Biz, ’hayvancılık yapın, çalışın zengin olun’ diyoruz. Sen bana kantardan küspeden bahsediyorsun. Ahla vahla ömür geçmez. Çok çalışan kimseye muhtaç olmaz. Benim tavsiyelerimi tutun zengin olursunuz. Başkalarına da yardım edersiniz "dedi.
Düve dağıtım töreni kooperatif binasının temelinin atılmasıyla son buldu.

KIRIKKALE (İHA) -
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2004 Cuma 08:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?