21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Eğitim-Sen hain saldırıyı kınadı

KIRIKKALE TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN HAİN SILDIRIYA TEPKİ

Kırıkkale'de Türk Eğitim-Sen üyeleri düzenledikleri yürüyüşle son günlerde artan terör olaylarını protesto etti.

Yürüyüş boyunca yasa dışı terör örgütü PKK aleyhinde sloganlar atan Türk Eğitim Sen üyeleri, terör olaylarının bir an önce bitirilmesini istediler.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak, son yıllarda alışılmamış gelişmelere şahit olduklarını belirterek, büyür şehirler, Güney Doğu ve Doğu Anadolu'da birçok şehirde düğmeye basan PKK ve taşeronlarının sokakları cehenneme çevirerek şehir merkezlerini eylem alanı ilan ettiğini söyledi.

Bu şekilde terör hareketleri ile intifada tipi şehir terörünün her geçen gün artırılarak ve halkla emniyet güçlerinin karşı karşıya gelmiş gibi bir ortam yaratılmak istendiğini böylece Türkiye'nin, dünya kamuoyunda zor durumda bırakılması ve PKK'nın haklılık kazanması planlandığına dikkat çeken Yücel Karabacak, Ancak, PKK'nın intifada örgüt olmadığını, Türk-Kürt hedef gözetmeksizin insanların canına kast eden, taşeron bir suç örgütü olduğunu vurguladı.

PKK'nın Kürt kökenli vatandaşların temsilcisi olmadığını, Doğu ve Güney Doğu halkının PKK terörüne karşıdır olduğunu ve ülkenin bölünmez bütünlüğünden yana olduğunu dile getiren Karabacak, "PKK, yandaşları ve onları besleyenler şunu bilmeli ve aklından çıkarmamalıdır. Türkiye, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür, hangi tür terör olayı yaratılırsa yaratılsın, PKK ne yaparsa yapsın bu gerçeği değiştiremeyecek, aziz milletimizin birlik ve beraberliğini yok edemeyecektir. PKK ve taşeronları bin

yıllık kardeşliği bozamayacak, bölücüler eninde sonunda hüsrana uğrayacak ve akıttıkları kanda boğulacaktır. PKK'ya hangi ad altında olursa olsun şirin gözükmeye çalışan aymazları, bu ihanete seyirci kalanları milletimiz ve tarih affetmeyecektir"

Karabacak, "Milletimizin ve ana babaların yüreklerini yakanlar, artık, layık olduğu muameleye tabi tutulmalıdır. Teröristin sırtını sıvazlayarak, teröre teslim olarak ancak, milletimize yeni acılar yaşatırsınız. Son beş ayda siyaseten yaşananlar PKK terör örgütünce zafer kazanmak olarak algılanmış ve kirli emellerine ulaştığını düşünen terör örgütü ve taşeronları artık, iyice gemi azıya almıştır. Geri adım atmanın diyalog, Boyun eğmenin işbirliği, Aldatılmanın zafer, Teslim olmanın açılım, Bozgunculuğun

demokratik çözüm olarak tanımlandığı vahim süreçte ülkemiz ve milletimiz geri dönülmez bir batağa doğru sürüklenmektedir. Şehitlerle canilerin, Mehmetçikle katillerin, güvenlik güçleri ile teröristlerin aynı çerçeveye sokulmak istenmesinin milletimizde ne denli bir öfkeye yol açacağı hesaplanmamaktadır" dedi.

Basın açıklamasının ardından Kırıkkale Şehitliğine giderek dua etti.

KIRIKKALE TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN HAİN SILDIRIYA TEPKİ
KIRIKKALE TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN HAİN SILDIRIYA TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 17:59:03
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 19:04:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?