21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Emek Platformu'ndan Eğitim-Sen'e destek

Kırıkkale Emek Platformu üyeleri Eğitim-Sen’in kapatılması davasıyla ilgili olarak Eğitim-Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin’i ziyaret ederek destek çıktılar.

Yargıtay’ın, Ankara 2. İş Mahkemesi’nin kararını bozarak Eğitim-Sen’in kapatılması davasının yeniden görülmesini istemesinin ardından Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin’e diğer sendikalardan destek geldi. Petrol-İş Sendikası Başkanı ve Emek Platformu Dönem Sözcüsü Recep Sefer, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Arap Osman Baran, İşçi Emeklileri Cemiyeti Başkanı Basri Keskin, Yüksel Şahin’i ziyaret ederek haklı davalarında yanlarında olduklarını belirttiler.

Desteklerinden dolayı teşekkür eden Eğitim-Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, demokratik kitle örgütlerinin özgürce düşündüğünü ve çalışanların haklarını korumak için kurulduğunu belirtti. Temel amacın 200 bin üyeye sahip Eğitim-Sen’in kapatılmasını önlemek olduğunu ifade eden Şahin, "Gayemiz 200 bin üyeye sahip, demokratik kitlelere hitap eden ve çalışanların haklarını savunan Eğitim-Sen’in kapatılmamasıdır" dedi.

Eğitim-Sen’in kapatılması davasının siyasi bir olay olduğunu öne süren Şahin, demokratik kitle örgütlerinin bu tür olaylarda birbirlerine sahip çıkması gerektiğini ve bu sayede sorunların çözülebileceğini ifade etti. Eğitim-Sen’in kapatılması istemini reddeden mahkeme kararının Yargıtay tarafından bozulmasını protesto etmek için yürüyüş düzenleyeceklerini ifade eden Yüksel Şahin, siyasilerin sendikalara gücünün yetmeyeceğini söyledi. Yürüyüşün yarın Hüseyin Kahya Parkı önünde yapılacağını dile getiren Şahin, bu konuda yapılaması gereken her şeyi yapacaklarını belirtti.

Ziyaret sırasında Petrol-İş Sendikası Başkanı Recep Sefer, Hizmet-İş Sendikası Başkanı Arap Osman Baran, İşçi Emeklileri Cemiyeti Başkanı Basri Keskin yapılması gereken her şeyi yapacaklarını ve bu konuda Eğitim-Sen’i sonuna kadar destekleyeceklerini ifade ettiler.

KIRIKKALE (İHA) -
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 11:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?