21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Emniyetten hırsızlık uyarısı!

KIRIKKALE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN UYARI

Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Ramazan ayında iftar, teravih ve sahur vakitlerinde ev ve iş yerlerinde meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Emniyet Müdürü Kartal, Ramazan ayı içerisinde emniyet güçlerinin gecesini-gündüzüne katarak büyük bir özveri içerisinde görevlerini yerine getirdiklerini ifade etti.

İftar ve teravih vakitlerinde zaman zaman talihsiz olayların yaşandığını dile getiren Kartal, iftar, teravi ve sahur vakitlerinde güven timleri, hırsızlıkla mücadele timleri, ana arterlerde yaya devriyeler, sokak aralarında motorize sivil ve resmi ekiplerin görev yaptığını belirterek, devriye ekip sayısını artırdıklarını bildirdi.

Kartal, "Ramazan ayı boyunca umuma açık yerlerin kapanış saatlerinin 03.30 kadar uzatılmasıyla beraber biz de ekiplerimizin mesai saatlerini uzattık. Toplum Destekli Polis ünitemiz ve güven timlerimiz koordineli çalışarak, vatandaşlarımızın özellikle işyerinden hırsızlıklara karşı dikkatli ve duyarlı bulunmaları konusunda bilinçlendirildi. Alınan bu yoğun ve özverili polisiye tedbirlerin yeterli olması ve amacına ulaşması için değerli Kırıkkaleli vatandaşlarımızın işyeri, evlerinin kapı ve pencerelerini

kilitli tutmalarını istiyoruz. İmkanlar ölçüsünde eve ve iş yerlerine kamera ve alarm taktırabilirler. Ayrıca şüpheli şahıs ve otolarını 155'e bildirmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Hırsızlık olaylarının önüne sadece emniyet güçlerinin kontrolü ile geçilemeyeceğini dile getiren Kartal, "Vatandaşımız da kendi tedbirini alacak. Eğer iftara veya teravih namazına gidiyorsa mutlaka evinin ışıklarından en az birisini açık bırakması gerekir. Ayrıca komşularına evde olmayacaklarını haber versinler ki, komşuları evde tıkırtı sesleri duyduğunda 155 polis imdat telefonumuzu arasınlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 15:31:00
Güncelleme :21 Ağustos 2010 Cumartesi 18:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?