22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Emniyet'ten huzur operasyonu

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şehirde 164 polisin katıldığı bir huzur operasyonu düzenledi. 

Operasyonda, üniversite öğrencilerinin uğrak yeri olan kafeler ve kıraathaneleri didik didik arayan ekipler, kimlik kontrolü yaparak şüpheli gördüğü şahıslarla ilgili araştırma yaptı. Sürücüleri de denetleyen Kırıkkale polisi, Ankara'ya sefer yapan minibüsleri sıkı takibe aldı. İl Emniyet Müdürü Salim Akça'nın da katıldığı operasyonda, minibüslerde denetim yapıldı. İncelemelerde, kesici alet ve bıçak bulunduranlar hakkında yasal işlem başlatıldı. Yaklaşık 3 saat yapılan kontrollerde, kimlik kontrolünün yanı sıra işyerlerinde ruhsat bulunup bulunmadığı ve araç sürücülerinin alkollü olup olmadıkları denetlendi. 

Emniyet Müdürü Salim Akça, yapılan kontrollerde amaçlarının huzuru bozmaktan çok asayişi sağlamak olduğunu kaydetti. Şehir merkezinde yapılan kontrollerde kimliksiz 4 kişi gözaltına alınırken, 4 dernek ve 6 internet kafe hakkında küçük yaşta çocukları aldıkları gerekçesiyle tutanak tutuldu. Trafik kontrollerinde ise 8 araç trafikten men edildi. 48 araca çeşitli para cezaları yazılırken, aramalarda 2 kişinin üzerinde ekmek bıçağı bulundu.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 18:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali kemal bozdemir IP: 85.98.234.xxx Tarih : 20.07.2006 14:41:18
bu tür huzur operasyonlarının en az haftada bir yapılması gerekir.kırıkkalemizde 12_13 yaşından itibaren malesef kesici ve delici aletler büyük ilgi görüyor.insanlar yolda yürümeye cekiniyor.mutlaka caydırıcı önlemler alınmalı.kırıkkale bu kötü imajından kurtarılmalı