15
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Engelli yolları engel dolu

Kırıkkale'de son zamanlar artan kaldırım çalışmaları, vatandaşlar tarafından takdirle karşılansa da görme engelliler için yapılan yollar eleştiri alıyor.

Yolun yeteri kadar özenle yapılmadığından yakınan görme engelliler, engellerle dolu yolda defaatle bir takım yerlere çarptıklarını, hatta hayati tehlike yaşadıklarını ifade ediyor.

Kırıkkale Özürlüler Derneği Başkanı Adnan Çelik, "Kaldırımın güzelliğini ve kalitesini düşünmenin ötesinde bizler için düzenlenen yollarda ki ayrıntılara da dikkat edilerek ihaleyi alan firmalar uyarılmalı değil mi?" diye sordu.

Kırıkkale Belediyesi'nden yardım isteyen Çelik, ayrıca, kaldırımlara malzeme koyan esnaflardan ve araç park eden vatandaşlardan da şikayet ederek, elektrik direklerinin gelişi güzel serpiştirildiğini, bazı kurumların ise kaldırım ortasına trafo koyarak önlerine engel çıkardığından yakındı. Engellilerin sadece engellilerin engelli haftalarında hatırlanmamasını isteyen Çelik, kaldırımlardaki eksiklerin giderilmesini istedi.

Her vatandaşın engelli adayı olduğunu belirten Çelik, "Değneğimiz, bizim gören gözümüz. Değneğimize yolda engel olan her şey, sağlıklı vatandaşın gözüne batan cisim gibidir. Lütfen vatandaşlarımız yolları itina ile kullansın." diye konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2013 Perşembe 16:12:31
Güncelleme :9 Mayıs 2013 Perşembe 16:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?