16
Mayıs
2024
Perşembe
KIRIKKALE

Engelliler galoş ustası oldu!

Kırıkkale'de engelli vatandaşlara yönelik başlatılan 'Üretiyorum-Kazanıyorum' galoş imalatı meslek edindirme kursu, düzenlenen törenle sona erdi.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 20 kursiyere sertifikaları verilirken, proje ile görme engelli vatandaşların ekonomiye katkı sağlamaları ve meslek sahibi olmaları amaçlanıyor.

Kırıkkale Belediyesi, İş-Kur İl Müdürlüğü, Altı Nokta Körler Derneği ve Sosyal Konsey işbirliği ile engelli vatandaşlara yönelik 15 gün önce başlatılan galoş üretim kursu düzenlenen törenle sona erdi. Kırıkkale Belediyesi tarafından Kızılkanat Ticaret Merkezi'ndeki tahsis edilen galoş üretim merkezinde sertifika töreni düzenlendi.

Törende hazırlanan kursun son derece başarılı geçtiğini söyleyen Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, pazarlama konusunda bazı sıkıntılar yaşandığını açıkladı.

Başkan Danış, "Bu sıkıntıları giderdikten sonra hastanelerin galoş ihalelerine girerek iş alıp bu kursun körelmesini engelleyeceğiz. Böylelikle hem engelli vatandaşlarımıza iş imkanı sağlayacağız hem de kursun devamlılığı sağlanacak" diye konuştu.

Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Recep Dağdelen de, Kırıkkale'de aylık 250-300 bin civarında galoş tüketimi olduğunu belirterek, bu galoşların Ankara'dan karşılandığını söyledi. Dağdelen, yapılan kursla birlikte artık Kırıkkale'nin galoş tüketimini kendilerinin karşılamak istediklerini kaydetti.

İş-Kur İl Müdürü Nazım Ulu, "İş-Kur İl Müdürlüğü olarak en büyük görevlerimizden birisi de işsizlere istihdam sağlayarak iş sahibi yapmaktır. Bu anlamda 2008 yılında 29 dalda kurs açarak 622 kişiye sertifika verdik ve engelli vatandaşlara öncülük tanıdık. Açtığımız galoş üretim kursumuzu başarıyla bitiren engelli vatandaşlarımıza bugün sertifikalarını veriyoruz. 5 tane galoş üretim makinesi alarak engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Tek istediğimiz bu eğitimin sürekli olmasıdır. 15 günlük üretim çerçevesinde bu zamana kadar 26 bin galoş üretimi yapıldı" şeklinde konuştu.

Projeye destek veren Kırıkkale Üniversitesi Keskin Meslek Yüksek Okulu eğitim görevlisi Fatma Bulat ise kursun son derece başarılı geçtiğini belirterek, "Yapılan kursun daha da gelişerek galoş üretim faaliyetinin atölye olarak işletilmesini istiyoruz. Eğitimden, eğitimcilerden ve kurstan oldukça memnunuz. Daha güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan 20 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 21:23:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?