22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Erdem: Batı önce kendi geçmişine baksın

Sözde Ermeni soykırımı iddiaları konusunda görüşlerini açıklayan AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve NATO Türk Asamblesi Başkanı Vahit Erdem, Batı’nın kendi tarihine bakması gerektiğini söyledi.

Savaşlarda onlarca insanı öldürenlerin ve katledenlerin Batı olduğunu belirten Erdem şunları söyledi:

"Bu iddialar aslında bir propaganda amacıyla başlatılmış suçlamadır. Soykırım iddiası tarihi gerçeklerden uzaktır. Soykırım demek bir ırkın planlı ve programlı bir şekilde devlet politikası olarak yok edilmesi demektir. Halbuki burada karşılıklı katliam vardır. Bu katliamı Doğu Anadolu Bölgesi’nde başlatan da Ermenilerdir. Osmanlı o dönemde onlar gibi katliam yapmayıp kökünü kazımamıştır. Merhametli davranmış, onları göçe tabi tutmuştur. Bu, soykırım değil tamamen siyasi harekettir. Maalesef Batı Devletleri Türkiye’ye baskı yapmak için zaman zaman bunu kullanmaktadır."

Avrupa’da soykırım iddialarının korsan milletvekillerinin katılımıyla yapılan toplantılarda gerçekleştiğini söyleyen Erdem, "Türkiye soykırım yapmıştır, diye bazı parlamentolar karar aldı. Fransa, Slovakya, İsviçre gibi. Bu kararları 50 kişilik kaçak, korsan milletvekilleriyle aldıklarını kendi parlamenterleri söylüyor. Avrupa’da Türk’ün tarihi kadar temiz bir tarih bulamazsınız. Türk tarihinin hiçbir karanlık yanı yoktur. Avrupa’nın kendi tarihine bakması lazım. Milyonlarca insan yüzyıl savaşlarında katledildi" dedi.

Son günlerde gündeme gelen terör örgütü elebaşı Apo’nun yeniden yargılanması konusuna da değinen Vahit Erdem, sözlerini şöyle noktaladı:

"Apo’nun affedilmesi söz konusu olamaz. Bu hukuki bir konu ama, Türk kamuoyu buna müsaade etmez. Yeniden mahkeme edilse de neticenin değişeceğini zannetmiyorum. Ben hukuk hakkında konuşmak istemiyorum ama burada binlerce, on binlerce şehit anası var. Bunlar varken böyle bir caninin affedilmesi mümkün değil."

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 12:45:07
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 23:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?