22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Ertaş ailesinin yaşam mücadelesi

Kırıkkale'nin Yuva Mahallesi'nde 4 yıldır elektriksiz ve yardıma muhtaç bir şekilde iki odalı gecekonduda yaşayan aile kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Ailenin geçimini sağlayan iki oğlunun geçirdiği talihsiz kazalar sonucunda sakatlandığını söyleyen anne, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

Biriken borçlarından dolayı 4 yıl önce elektrikleri kesilen anne Arife Ertaş, 2 odalı gecekonduda sakat olan 2 oğlu ile yaşam mücadelesi veriyor.

570 TL olan elektrik borçlarını ödeyemedikleri için borçlarının 9 bin liraya çıktığını anlatan anne Arife Ertaş, sara hastası olan kocası Ali Ertaş'ın 6 ay önce kendisini terk ettiğini ve iki oğlunun da geçirdiği talihsiz kazalar sonrasında açlık ve sefalet içinde yaşadıklarını belirtti. Ertaş ailesi komşuların ve hayırseverlerin yardımları ile ayakta kalmayı başarıyor ancak biriken elektrik borcu ise aileyi kara kara düşündürüyor.

2 odalı gecekondusunda 4 yıldır karanlıkta yaşam mücadelesi verdiklerini, evin geçimini sağlayan 2 oğlunun geçirdikleri talihsiz kazalar ile ayaklarının kırıldığını belirten Arife Ertaş, "20 yaşındaki oğlum Nadir'in askere gitmesi sonrası hiçbir gelirimiz kalmadı. Komşuların getirdiği erzaklarla hayatta kalmaya çalışıyoruz. Hasta olduğu için evini geçindiremeyen eşim girdiği bunalım sonucunda 6 ay önce evi terk etti" dedi.

Büyük oğlu Faruk'un geçirdiği bir trafik kazasında sakat kaldığını, küçük oğlu Mustafa'nın ise yüksekten düşme sonucunda bacağının kırıldığını söyleyen Arife Ertaş, "Bir kaç ay öncesine kadar ortanca oğlum Nadir'in berberde çalışarak kazandığı para ile kıt kanaat geçiniyorduk. O da bir süre önce askere gitti. Evi terk eden eşimden 6 aydır haber alamıyoruz. Çocuklarımla birlikte yaşama mücadelesi verirken bu elektrik borcu belimizi büktü. Karnımızı doyuramazken 9 bin TL'yi nasıl ödeyeceğimizi bilmiyoruz.Yetkililerden yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Ertaş ailesinin dramına yakından şahit olan Yuva Mahallesi Muhtarı Aydın Baral ise ailenin elektrik borcu konusunda ilgili kurumlara başvuruda bulunduğunu söyledi. Ailenin yıllardır mum ışığında oturduğunu belirten Baral, "Ertaş ailesinin durumunu yakinen takip ediyorum. Bu ailenin herhangi bir yerden gelirleri yok. Oğlunun birisi berber çırağı olarak üç beş kuruş kazanıyordu evine katkısı oluyordu ancak o da askere gitti. Diğer oğlu da günübirlik bulduğu işlerde çalışıp evine kazanç sağlıyordu. O da talihsiz bir kazada sakatlanarak yatağa düştü. Şu anda çok mağdurlar. Durumları içler acısı. Çok acil yardıma ihtiyaçları var. Öte yandan ailenin birikmiş elektrik borcu yüzünden elektrikleri kesildi ve borçları altından kalkamayacakları rakamlara ulaştı" diye konuştu.

Ertaş ailesinin çok mağdur olduğunu söyleyen komşuları Mustafa Dursun da, "Bu aile gerçekten çok mağdur. Durumlarını biliyoruz ama yapacak bir şey yok. Elimizden geldiği kadar yardım yapmaya çalışıyoruz ancak bizim de imkanlarımız sınırlı. Aileye fazla bir katkı sağlayamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bir an önce yetkililerin bu aileye yardım elini uzatmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 15:42:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?