16
Mayıs
2024
Perşembe
KIRIKKALE

Ev hanımlarının sergisine büyük ilgi

Kırıkkale Belediyesi Sosyal Konsey Müdürlüğü ve Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile ev hanımları ile genç kızların birlikte açtığı meslek edindirme kursları büyük ilgi görüyor.

Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda açılan sergiyi görenler, büyük ilgi gösterdiler. Kırıkkale Halk Eğitim Müdürü İbrahim Şimşek, bir yıl süresince altı alanda, dokuz çeşit kurs açıldığını söyledi.

Sergide ebru, mis sabunculuk, ev tekstili, kağıt oymacılığı, tel kırma ve ipek kurdele gibi kurslar yer alıyor diyen Müdür Şimşek, "Toplam kurslara 167 kursiyer katıldı. Bunun yanında Kırıkkale Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz kurslar var" şeklinde konuştu.

Yaz aylarında kendilerine talep geldiği takdirde kurs açmayı düşündüklerini söyleyen Müdür Şimşek "Kurslarımıza ilginin olması bizleri son derece mutlu ediyor. Bu tür sergilerin düzenlenmesi ile birlikte kursiyerlerin neler yaptığını herkes görebiliyor. Yeni kurslarımız olacak. Cam işleme sanatı yakında açılacak. Bazı kurslarımızı da cezaevinde açacağız" dedi.

Hanımlarla bir arada olmaktan her zaman mutlu olduğunu dile getiren Sosyal Konsey Fahri Başkanı ve Kırıkkale Belediyesi Başkanı Veli Korkmaz'ın eşi Nebahat Korkmaz "Yapılan eserlerin sergilenmesi bizleri mutlu ediyor. Yapılan işleri yerinde takip ediyorum. Kursiyerlerimiz memnun olduğu zaman bende memnun oluyorum. Kardeşlik içinde günümüzü geçiriyoruz" dedi.

CHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 10:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yunus oktem IP: 88.229.114.xxx Tarih : 27.06.2008 10:18:34

ben kırıkkaleden yunus hanımların eline saglık çok güzel sergi olmuş başarılar diler bizim kırıkkalenin kızları çok hamarattır helal olsun saygılarımla yunus oktem