21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Evde bakım hizmeti sürüyor

Kırıkkale Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühtü Bozdemir, il genelinde 2 bin 500 engelinin evde bakım hizmetinden faydalandığını açıkladı.

Bozdemir, daha önce 6 ayda bir ailenin ziyaret edildiğini, şimdi ise yılda bir bu ziyaretlerin gerçekleştiğini ifade etti.

300 kişinin evde bakım hizmeti için sırada beklediğini, bu başvuruların 15 gün içersinde sonuçlandırılacağını belirten Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühtü Bozdemir, "Toplumda yaşayan her insanın özürlü adayı olduğunu unutmaması gerekir. Biz engelli vatandaşımızı ve aileyi eve mahsur etmekten ziyade anneyi, babayı ödediğimiz miktarlarla biraz rahatlata biliyorsak ne mutlu bize. Şu anda 300 kişi bu hizmetten yararlanmak için sıra beklemektedir. Başvuruda bulunan bu kişilere 15 güne kadar ücreti bağlıyoruz. Para bağlamakla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda da sosyal etkinliklerden faydalandırıyor ve çeşitli imkanlardan yararlandırmaya çalışıyoruz" dedi.

Öte yandan, Kırıkkale'de evde bakım hizmetinden faydalanan bedensel engelli bir genç kız, örnek bir davranışı sergileyerek Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından gönderilen akülü tekerlekli sandalyeyi kabul etmeyerek daha zor durumdaki bir başka engelliye verilmesini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2012 Cuma 18:19:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?