22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Evhanımları internete merak sardı

Kırıkkale Fatih İlköğretim Okulu'nda bilişim teknoloji sınıflarındaki bilgisayarlar, öğretmen, öğrenci ve çevre halkının hizmetine açıldı.

Fatih İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen açılış programına, Vali Yardımcısı Ayhan Çiftaslan, Milli Eğitim Müdür Vekili Haydar Yurdakul, Teftiş Kurulu Başkanı Yusuf Avşar, Milli Eğitim Şube Müdürü Fatma Zengin, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.
Bilişim teknoloji sınıflarındaki bilgisayarların vatandaşların kullanımına açılması ile küçük yaştaki çocukların filtreli sistemle güvenli erişimlerini sağlamayı amaçladıklarını belirten Okul Müdürü Mahmut Çetin, yapılan uygulama ile belirli ölçülerde okula da gelir sağlanacağını vurguladı.

Çok sayıda bayanın katıldığı açılışın ardından ev hanımları bilgisayarın başına geçerek yemek tarifleri ve dantel motifleri aradılar.
İnternetin harika bir hizmet aracı olduğunu belirten Hatice Keleş, "Teknoloji harika bir şey. Aradağınız herşeyi bulabiliyorsunuz. Ben sürekli yemek tarifleri ve örgü motiflerine bakıyorum. Ev hanımları için güzel bir şey. Bazen sıkıldığım zaman çocuklarımdan sıra gelirse oyun da oynuyorum" dedi.

Teknolojik gelişmelere ayak uydurmakta zorlandığını anlatan Nazmiye Gündoğdu ise "Ben bilgisayardan hiç anlamıyordum. Buraya gelerek kısa sürede hemen herşeyi öğrendim "diye konuştu.

Diğer taraftan, bilişim teknoloji sınıflarında bulunan 32 bilgisayarın vatandaşların kullanımına açılması ile saatlik 50 Ykr olan kullanım ücretinden elde edilecek gelirin yüzde 50'sinin usta öğreticilere, yüzde 10'nun hizmet veren görevlilere kalan yüzde 40'lık bölümünün ise okul ihtiyaçlarına ayrılacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 20:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
talha demirbas IP: 88.226.58.xxx Tarih : 18.06.2007 13:59:51
bence güzel olmus cünkü bizim kırıkkale halkının kadınların da teknolojidn yarlanması icin onculk yapanlara cok tşk ederim