22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Ezan çiçeği şaşırtıyor

Kırıkkale'de Ümit İlker Sipahi tarafından evnin bahçesinde yetiştirilen ve akşam ezanı ile birlikte açan çiçek, görenleri şaşkına çeviriyor.

Akşam ezanı okunurken sarı renkli olarak açan çiçek, ertesi sabah güneş doğarken kırmızıya döndükten sonra ölüyor.
Karşıyaka mahallesinde oturan Ümit İlker Sipahi (29) tarafından yetiştirilen ve halk dilinde ezan çiçeği ismi ile bilinen bahçe çiçeği, görenlerin ilgisini çekiyor. Ezan çiçeği, akşam ezanı okunmaya başladığında tomurcuk haline gelip ezan okunduktan sonra birkaç dakika içerisinde tamamen açılıyor. Tomurcuktan açılmaya başlayan çiçeğin ses çıkarması ise görenleri hayretler içerisinde bırakıyor. Sarı renkli olarak açan ezan çiçeğinin ömrü ise sadece bir gün. Sabah güneşi doğarken kırmızı renk alan çiçek, birkaç dakika sonra ise tamamen kuruyor. Açan çiçekler kururken tomurcuk olan diğer çiçekler, yine akşam ezanı ile birlikte açmaya başlıyor.
Bahçesinde yetiştirdiği ezan çiçeği ile mahalle sakinlerinin ilği odağı haline gelen Ümit İlker Sipahi, "Bir yıl önce komşum olan Mustafa Yılmaz'ın getirdiği çiçekten tohum alıp kendi bahçeme diktim. İlk önce nasıl olduğunu bilmiyordum. Çiçek açma zamanı geldiğinde ben de merakla açmasını izlemeye başladım. İlk gördüğümde tüylerim diken diken oldu. Gerçekten muhteşem bir olay. Ben şahsen bu olaydan ibret aldım" diye konuştu.


Ümit İlker Sipahi'nin komşuları ise çiçeğin açışını izlediklerini ve bunun, ibret alınacak olağanüstü bir olay olduğunu dile getirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 16:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?