21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Fidye için başkanın oğlunu kaçırdılar

FİDYE İÇİN BAŞKANIN OĞLUNU KAÇIRDILAR

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Sungur'un oğlu, fidye için okul bahçesinden kaçırıldı.

Edinilen bilgilere göre Belediye Başkanı Ahmet Sungur'un oğlunu kaçıran kişiler, kaçırdıkları çocuğu serbest bırakmak için 70 bin lira fidye istedi. Fidye istemek için kaçırılan ve dağlık bir arazide tek başına bırakılan M.S.'nin kendi çabalarıyla kurtulduğu öğrenildi.

Olay bu sabah saatlerinde Yahşihan ilçesindeki lisede meydana geldi. Okul bahçesine gelen kimliği belirsiz bir kişi, tenefüste okul bahçesine çıkan M.S.'nin boğazına bıçak dayayıp ölüm tehdidinde bulunarak çocuğu bir araca bindirdi. Şahıs, plakası alınamayan bir araçla okuldan hızla uzaklaştı. Kırıkkale'de büyük şaşkınlığa yol açan bu olayın ardından fidyecinin, bizzat Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ile irtibata geçerek oğlunun serbest bırakılması karşılığında 70 bin lira fidye istediği öğrenildi.

KENDİ ÇABASI İLE KURTULMAYI BAŞARDI

Tenefüs için okul bahçesine çıktığı sırada M.S.'yi bıçak zoru ile kaçıran ve isminin S.T. olduğu belirlenen kişi, telefonla aradığı Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur'a oğlunu kaçırdığını söyledikten sonra M.S.'nin ,elleri bağlı bir biçimde ıssız bir yerde, başına çuval geçirilmiş vaziyette, üzerinin de ot örtülerek saklı olduğunu beyan etti. S.T.'nin, bu bilgiyi verdikten sonra Başkan Sungur'a, "Oğlun bu havada bir gün ya dayanır ya da dayanamaz. Bu yüzden 70 bin lira verirsen oğluna kavuşursun" dediği öğrenildi.

S.T. tarafından oğlu kaçırılan ve kendisinden serbet bırakılması karşılığında 70 bin lira fidye istenen Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, olayı Yahşihan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirerek S.T. hakkında şikayetçi oldu. Diğer taraftan okul bahçesinden bıçak zoru ile kaçırıldıktan sonra bir kum ocağında el ve ayakları iple bağlandıktan sonra yalnız bırakılan M.S.'nin ise kendi çabaları ile bağlandığı ipten kurtulmayı başararak ilçeye döndüğü bildirildi.

Jandarma, belediye başkanının yaptığı başvurunun ardından olayın zanlısı olduğu belirtilen S.T.'yi yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 22:24:59
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 22:27:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer demirdirek IP: 94.100.48.xxx Tarih : 15.10.2009 23:17:00

YEĞENİM BEN ÖMER GEÇMİŞ OLSUN BUNU YAPANLARA HESAP SORULACAKTIR BİDE BENİ KAÇIRSINLAR KIB AEO DAYIMADA BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN HERKESE KOSOVADAN SELAM ŞAFAK BATARSA 125