22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Gebe okulunda eğitime devam

KIRIKKALE'DE GEBE VE EMZİRME OKULU

Kırıkkale Hacı Hidayet Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 2007 yılında başlatılan "Gebe ve Emzirme Okulu" uygulamasını bu yıl da devam ediyor.

Gebe ve emzirme okulu uygulaması kapsamında gebelik öncesi bakım ve testler, gebelik, gebeliğe bağlı yakınmalar, gebeliğin ay ay oluşumu ve annedeki değişiklikler, gebelikteki tehlike belirtileri, beslenme, giyim, egzersizler, gebelik aşıları, doğuma hazırlık, solunum egzersizleri, servise yatış işlemleri, bebek giysileri, aile planlaması nedir ve yöntemleri, emzirmenin faydaları, emzirmenin tekniği ve pozisyonu, süt sağma teknikleri, emzirme sorunları, bebek beslenmesi ve bebek jimnastiği konularında anne adaylarına bilgiler veriliyor.

Hacı Hidayet Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Tekin Akça, 3 yıldır Kırıkkale'de anne ölümünün olmadığını belirterek, anne adaylarına sezaryen doğumu tercih etmemeleri için çağrıda bulundu.

Uygulama kapsamında anne adaylarına bir aylık eğitim verildiğini anlatan Başhekim Akça, gebelik döneminde korku, gerginlik ve ağrı çemberlerini yıkmak için böyle bir çalışma başlattıklarını ifade etti.

Akça, "Anne adaylarının bedensel ve ruhsal olarak doğum ve doğum sonrası süreçleri bilinçli ve rahat geçirmesini sağlamak için bilgiler veriyoruz. Emzirmenin teşviki ve devamının önemini kavramasını sağlayarak sağlıklı anne, bebek ve sağlıklı toplum oluşmasına katkıda bulunmaktır. Nisan ayında açmayı planladığımız kursumuz tamamen ücretsizdir" dedi.

Gebeliğin kendi kendine gelişen bir süreç olmadığına dikkat çeken Başhekim Akça, "Bir insan gebe kaldıysa çocuğunu en iyi şartlarda dünyaya getirme hakkında sahiptir. Gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesi için anne adaylarımızı korumalıyız. Çalışmalarımızı 20-30 yıl öncesini görerek yapıyoruz. Gebeler mutlaka bize gelerek gerekli eğitimi almalılar. Doğumlarda lütfen sezaryen seçeneğine başvurmayalım. Normal doğum ideal doğum şeklidir" diye konuştu.

KIRIKKALE'DE GEBE VE EMZİRME OKULU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 11:52:05
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 12:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?