22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Geç ama tam kutlandı

Kırıkkale’nin Hacılar Beldesi’nde, Kutlu Doğum Haftası etkinleri her yıl bu günlerde yapılıyor.
Havaların ısınmasıyla birlikte kasaba meydanında yapılan Kutlu Doğum Haftası programına, Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan, Kırıkkale Müftüsü Osman Şarklı, İl Müdürleri ve kalabalık kasaba halkı katıldı.

Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bodur konuşmasında, Kutlu Doğum Haftası için her yıl görkemli etkinlik düzenlediklerini, ancak bu yıl havaların yağışlı olması nedeniyle bu güne ertelediklerini söyledi.

Kırıkkale İl Müftüsü Osman Şarklı, belediyenin böyle programla diğer belediyelere örnek teşkil ettiğini belirterek, "Kutlu Doğum etkinlikleri genellikle müftülüklerin organizesiyle yapılır. Hacılar her yıl bu görevi başarıyla yapıyor. Kendilerini tebrik ederim" dedi.

Kur’an-ı Kerim’in okunup ilahilerin söylendiği programda, Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı da konser verdi. Program sonunda davetliler hediye yağmurunu tutuldu.

Yapma kırmızı gülleri erkek ve bayanlara kendi eliyle dağıtan Belediye Başkanı Memduh Bodur, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Hazırlanan hediye poşetinde Kur’an-ı Kerim, küçük dini kitapçıklar ve posterler yer aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 15:51:53
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 15:43:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?