21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Gecekondu sahiplerine müjde

Kırıkkale Belediyesi, maliye hazinesi üzerine yapılmış gecekondu sahiplerine bir fırsat tanıyor. İkamet ettiği gecekondunun kendisine ait olduğunu 31 Aralık 2000 tarihinden öncesindeki emlak, ÇTV, su veya elektrik makbuzu ile belgeleyen vatandaşlara rayiç bedeli üzerinden arsanın satışını yapacak.

Konuyla ilgili olarak Kırıkkale Belediyesi’nden yapılan açıklamada; maliye hazinesi üzerine yapılmış olan binaların , bina sahipleri tarafından 31 Aralık 2000 tarihinden öncesine ait olan emlak, ÇTV, su veya elektrik makbuzlarından biri ile belgelenmesi istendi. Bu belgelerden biri ile Kırıkkale Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne başvuruda bulunan vatandaşa üzerinde ikamet ettiği arsası belediye tarafından belirlenecek olan rayiç bedel üzerinden satılacak ve tapusu verilecek.

Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan, göreve geldiklerinden bu yana Kırıkkale halkının bu tür mağduriyetini gidermek için çalıştıklarını söyleyerek, “Bu güne kadar vatandaşımızı kırmadan davullu zurnalı yıkımlar yaparak yollar açtık. Bugünde yıllar önce yaptıkları gecekondularda huzursuz şekilde oturan vatandaşlarımızın bu huzursuzluğunu gidermek amacıyla oturduğu binanın kendisine ait olduğunu belgeleyen vatandaşa tapusunu vereceğiz. Halkımızın bu fırsatı değerlendirmelerini bekliyoruz.”dedi.

Hakan Gökkaya/Kırıkkale
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2003 Çarşamba 15:07:27
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 14:59:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?