15
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Gelinlik defilesi büyüledi

KIRIKKALE'DE GELİNLİK DEFİLESİ

Kırıkkale Valiliği'nce düzenlenen 'Kadın girişimcileri destekleme projesi' kapsamında, İl Kültür Merkezi'nde gelinlik defilesi yapıldı. Defilede ünlü modacı Serpil Karuserci'nin hazırladığı gelinlikler sergilendi.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner'in hazırladığı 'Kadın girişimcileri destekleme projesi' kapsamında İl Kültür Merkezinde gelinlik defilesi yapıldı. Yaklaşık bin kişinin izleyici olarak katıldığı programda ünlü modacı Serpil Karuserci'nin hazırladığı birbirinden güzel gelinlikler büyük beğeni topladı. Defile öncesinde 'kadınların iş gücü' konulu sunum yapıldı. Sunumda kadınların iş gücü ve katılım oranları anlatıldı. Sunumun ardından bir konuşma yapan modacı Serpil Karuserci, modada geldiği noktayı

anlattı. Karuserci, "Gece gündüz çalışarak üretime devam ettim. Evimde tek bir makine ile başladığım üretim, bir iki üç derken çok fazlalaşmaya başladı. Ama bizi bu noktaya getiren iyi niyetle çalışmalarımız, yenilikleri takip etmemizdi" dedi.

Sanatın ortak dilinin moda olduğunu, modanın da en önemli enstrümanının kadın olduğunu ifade eden Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, yaptığı konuşmada Kırıkkale'de kadın iş gücünü ortaya çıkarmak arzusunda olan bir valiye sahip olduğunu söyledi. Vali Güner, "Sayın Karuserci'nin anlattığı gibi her şey bir risk almaya başlayarak, güzel bir emekle birleşerek son derece güzel şaheserler haline geliyor. Bu çerçevede bizle kadınların görüş açısını, bakışını, perspektifini özellikle kadın ruhunu, tekstilde,

sanatta ortak dil ortak lisan olduğunu düşünüyoruz. Bu çerçevede hepinizin bildiği gibi ilimizde kadınlarımızla, kadın derneklerimizle, belediyelerimizle, eşimle hep birlikte yeni bir çalışmanın yeni bir alanın oluşturulması gayretindeyiz. Ama bir şey söylemek istiyorum. Kırıkkale'de bir bayan vali yok ama bayanları baş tacı eden ve kadın iş gücünü ortaya çıkarmayı arzu eden bir vali var" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara, modacı Karuserci'nin hazırladığı gelinliklerden oluşan defile ve Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi Türk Halk Müziği korsunun seslendirdiği türküler sergilendi. İl Kültür Merkezi'nde son bulan programın ardından, Vali Hakan Yusuf Güner, Eşi Berrin Güner, Modacı Serpil Karuserci ve beraberindekiler kentte gelinlik işi yapan işletmeleri ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

KIRIKKALE'DE GELİNLİK DEFİLESİ
KIRIKKALE'DE GELİNLİK DEFİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 17:43:02
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 18:46:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?