21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Genç kadın yardım bekliyor

Kırıkkale'de Buerger (Kronik atar damar tıkanıklığı) hastalığına yakalan genç kadın, kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor

"Benim tek istediğim bacak naklinin olmasıdır. Geçen yıl kızım okula gidemedi. Çocuklarımın hali perişan, öğlenleri onlara yemek hazırlayamadığım için yemek yiyemiyorlar. Sokak çocukları gibi dışarıda geziyorlar. Yetkililerden tek istediğim şey bacak naklinin yapılması" şeklinde konuştu.

Yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına boğulan Dağdelen, 15 yaşındaki kızının kendisine baktığı için eğitimini yarıda zorunda kaldığını söyledi. Dağdelen, "Benim gibi milyonlarca insan var, neden dışarı çıkıp bizlerde özgürce gezemiyoruz. Protez diyorlar, onunla hayatın tadı alınmıyor. Sabah kalkıp çocuğumun gözlerine bakıyorum. Tekerlekli sandalye ile beni gezdiriyor, çok zoruma gidiyor" dedi.

Kendisi gibi milyonlarca insan olduğunu, tedavi ile bacak naklinin gerçekleştirilebileceğini ifade eden Dağdelen, "Benim gibi bu acıyı çeken milyonlarca insan var, dünya ayakta duran insanların dünyası değil, bizlerde insanız. Başıma bu olay gelmeseydi belki bu acıyı anlamayacaktım. Şehitler bir kez ölüyor, gaziler bence her gün ölüyor. Bu yaşam o kadar zor ki dünyanın zevkini tadını almadıktan sonra yaşamak istemiyorum. İki çocuğum var önlerine bir tabak yemek getiremiyorum. Yetkililerden tek istediğim bacak nakli yapılması" diye konuştu.

Günlük yaşamın alt üst olduğunu söyleyen Dağdelen, çocukları ile ilgilenmek, yemek yapmak, eki günlerdeki gibi sağlıklı bir şekilde yürümek istediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 16:33:03
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 16:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?