21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Gençlik Ata'sına söz verdi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale'de de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Gösterilerin yapıldığı ikinci tören ise Başpınar Stadyumu'nda devam etti.

Başpınar Stadyumu'ndaki törenler, Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve Garnizon Komutanı Tuncer Aka'nın stadı dolduran vatandaşları selamlaması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, 19 Mayıs'ın milli mücadelenin fiilen başladığı tarih olduğunu hatırlatarak, "19 Mayıs şanlı tarihimizde savaştan bunalan ve yokluk içerisinde yaşayan milletimiz için yeni bir başlangıcı temsil etmektedir" dedi.

Gençlere önemli mesajlar veren Peker, "Gençlik öyle bir değer ve nimettir ki kazanılan her zaferin, gerçekleştirilen her başarının kalıcılığı, geliştirilerek yüceltilmesi ancak sizlerin sayesinde mümkün olacaktır. Vatanın bütün ümidi ve geleceği size genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır sözleriyle gençliğin önemini vurgulayan Büyük Önder Atatürk Türk gençliğine güvenini 'Sizler yani Türkiye'nin genç evlatları yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye bizim yüksek idealimize durmadan yorulmadan yürüyecektir' sözleri ile belirtmiştir" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker'in ardından, 19 Mayıs şiir yarışmasında birinci olan Kırıkkale Fen Lisesi öğrencisi Oğuz Ferman'ın şiiri statta büyük alkış topladı. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Eren Togay'ın gençler adına yaptığı konuşma ise stadın coşkusunu bir kat daha arttırdı. Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğrencisi Semih Yılmaz'ın Atatürk'ün Gençliğe hitabesi ve Gözde Kıraç'ın Gençliğin Ata'ya cevabını okumasının ardından tören geçişi yapıldı. Gençler, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ne cevaplarında Ata'larına bağlılık yemini ettiler.

Geçiş töreninin ardından öğrencilerin sahnelediği halk oyunları ve folklor gösterileri izleyenlerin beğenisini kazandı. Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerinin birbirinden tehlikeli hareketleri başarı ile tamamlaması ise büyük alkış topladı. İzleyenler muhteşem gösterileri hayranlıkla izlerken tören sonunda Türk Bayrağı açan öğrencileri ayakta alkışladılar.

19 Mayıs kutlamalarında Başpınar Stadyumunu dolduran vatandaşlar sıcak hava dolayısı ile zor anlar yaşadılar. Vatandaşlar güneşin yakıcı etkisinden şapka, gazete kağıtları ve şemsiyeler ile korunmaya çalıştılar.

Kavurucu sıcakta gösterilerini sunmaya çalışan Bekir Bekeç, Samet Avcı, Semih Akkamaç ve Enes Kuzucu adlı öğrenciler baygınlık geçirdiler. Öğrenciler statta bulunan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi ile kendilerine gelebildiler. Başpınar Stadyumu'nda düzenlenen kutlama törenleri için Cumhuriyet Meydanı'ndan ücretsiz otobüsler kaldırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 18:51:33
Güncelleme :19 Mayıs 2009 Salı 18:56:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?