22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

General'in yeğeni ölü bulundu

Ankara'da kaçırıldığı iddia edilen ve 38 gündür haber alınamayan gencin cesedi Kızılırmak kıyısındaki terk edilmiş bir kum ocağına ait gölette bulundu.

CESEDİ GÖLET KENARINDA BULUNDU

2 Şubat tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Kudret Güçlü'nün öldürüldüğü yönündeki bilgiler doğrultusunda, hafta başından bu yana Kızılırmak kıyısında ceset arama çalışmaları başlatan Jandarma Arama Kurtarma Birliği (JAK) timleri, bir ihbar üzerine Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesine bağlı Doğanay Mahallesi bölgesindeki terk edilmiş kum ocağına ait gölete geldi.

Jandarmaya ihbarda bulunan kişinin, sabah saatlerinde kum ocağı yakınlarındaki çeşmeden su almaya geldiği ve bu esnada gölet kenarında elbiseler gördüğünü söylediği öğrenildi.


Yaklaşık 2 metre derinliğindeki gölette inceleme yapan ekipler, elbiselerin hemen yanı başında bir erkek cesedi ile karşılaştı.

Dalgıçlar yardımıyla kıyıya çıkarılan cesedin Ankara'dan kaçırıldığı iddia edilen ve 38 gündür haber alınamayan Kudret Güçlü'ye ait olabileceği ihtimali üzerine, yakınlarına haber verildi.

Olay yerine gelen Kudret Güçlü'nün akrabası Jandarma Ankara Bölge Komutanı Tümgeneral Hüseyin Güçlü ile bir yakını, tanınmayacak haldeki cesedi teşhis ederek, ceset üzerindeki kıyafetlerin Kudret Güçlü'ye ait olduğunu bildirdi.

Ceset, cumhuriyet savcısının talimatıyla otopsi yapılmak üzere, Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Bu arada cesedin bulunmasının ardından, bölgedeki güvenlik önlemlerini artıran jandarma ekipleri, kum ocağı yakınlarına kimseyi yaklaştırmadı.


KIYAFETİ 10 KİLOMETRE UZAKTA BULUNMUŞTU

Soruşturma kapsamında Kudret Güçlü'nün cep telefonundan alınan sinyallerin en son Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesindeki bir mezarlıkta kesildiğini belirleyen güvenlik güçleri, Kudret Güçlü'nün öldürülerek, Kızılırmak Nehri'ne atılma ihtimali üzerine harekete geçmişti.

Mezarlıkta yeni defnedilmiş ve isimsiz mezarları açarak, inceleme yapan ekipler, hafta başında mezarlığın hemen yakınında bulunan Kızılırmak kıyısında, Kudret Güçlü'ye ait bir kıyafet bulmuştu.

Bu gelişmenin ardından Kızılırmak'taki su akışını kesen ekipler, dalgıçlar yardımıyla Kudret Güçlü'nün cesedini aramak için çalışma başlatmıştı.

Güçlü'nün cesedinin elbisesinin bulunduğu yerden 10 kilometre uzakta bulunmasını değerlendiren güvenlik güçleri, cinayet zanlılarının, cesedin bulunmaması ve arama yapan ekipleri yanıltmak maksadıyla, elbiseleri bilerek o bölgeye attıkları yorumunda bulundu.


HASTANEYE ZİYARETE GİTMİŞTİ

Kudret Güçlü'nün, intihar girişiminde bulunduğu öne sürülen kız arkadaşı Z. T'yi ziyaret etmek üzere 2 Şubatta İbni Sina Hastanesinde ziyarete gittiğini belirten ailesi, polise başvurarak, kendisinden haber alamadıklarını bildirmişti.

Kayıp gencin, Jandarma Ankara Bölge Komutanı Tümgeneral Hüseyin Güçlü'nün da akrabası olduğunun ortaya çıkması ile jandarma ve polis ekipleri, geniş çaplı soruşturma başlatmıştı.

Kudret Güçlü'ye ait cep telefonu sinyallerinin en son Kırıkkale'deki bir mezarlıkta kesildiği belirleyen ekipler, gencin kız arkadaşı Z. T'nin ağabeyi ile ağabeyinin bir arkadaşına ait cep telefonu sinyallerini de inceleyerek, aynı anda söz konusu bölgede bulunduklarını belirlemişti.

Bunun üzerine, gencin kız arkadaşı Z. T'nin ağabeyinin de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alınmış ve adliyeye sevk edilmişti. Savcılık tarafından ifadeleri alınan zanlılar, sevk edildikleri mahkemece serbest bırakılmışlardı.
AA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2007 Salı 13:44:11
Güncelleme :13 Mart 2007 Salı 13:47:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EFE MUSTAFA IP: 88.226.20.xxx Tarih : 14.03.2007 18:47:29
BAHŞİLİNİN BU TÜR OLAYLARLA LELEKELENMESİNE ÜZÜLDÜM AMA HERKESE AYDINLATICI BİR BİLGİ VERİLSEDE KİMSE KAFASINA GÖRE YALAN YANLIŞ YORUMLAMA YAPMASA DİYORUM HERKES HADDİNİ BİLMELİ DİMİ