22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Gezici Mobese devreye girdi

Kırıkkale’de bir ilki gerçekleştirip, gezici Mobese ve taşınabilir bilgisiyar sistemini devreye soktu. Emniyet Müdürü , toplumsal olayları hareketli olarak merkeze aktarımının sağlandığını belirtti.

TÜRKİYE’de bir ilk olarak Kırıkkale’de kurulan Mobese sisteminden sonra bu kez de yine Emniyet Müdürlüğü tarafından "Gezici Mobese" sistemi hayata geçirildi. Kırıkkale Emniyet Müdürü Salim Akça yaptığı açıklamada, "Bir minibüsün üst kısmında bulunan ve 360 derece döner kamera ile toplumsal olayları, mobese direklerinin bulunmadığı yerlerdeki tüm olaylar bu sistem sayesinde anında kaydedilerek merkeze yansıtılıyor" dedi.

Sorgulama anında yapılacak

Akça, "Bu sistem sayesinde olayları anında izleme olanağı bulurken, tedbirlerimizi de alma imkanı bulacağız. Türkiye’de ilk kez bizim emniyet teşkilatımızda bulunması son derece sevindiricidir. Huzurlu bir kent olmamız ile birlikte suç oranlarını daha da aşağıya çekeceğiz. Aynı zamanda Polnet bilgi sistemimiz de çalışmalar başlayarak vatandaşlarımızın sorgulamasını anında yapacağız" dedi.

Taşınabilir bilgisayar sistemi

Emniyet Müdürlüğü önünde basına tanıtılan ’Gezici Mobese’nin gerek havadan, gerekse karadan geniş kapsamlı olarak çekim yapması sağlanırken, bu arada merkeze aktarılan görüntülerin de anında izleme olanağı bulunuyor. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’nde ’Gezici Mobese’den sonra yine Türkiye’de ilk kez olarak Mobese kapsamında ’Taşınabilen bilgisiyar’ sistemi yerleştirildi. Proje sayesinde tüm polisiye hizmetlerde mobil uygulama desteğinin sağlanacağı açıklandı.

İşlemler ilk elden yapılacak

Sİstemle birlikte açık arazide trafik uygulamasında, umuma açık mekanda asayiş uygulamasında, direkt uydu üzerinden bağlanarak Polnet bilgi sisteminden sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Kişinin kimlik bilgisinden sorgulama, kişiye ait sadece T.C. kimlik numarası ile sorgulama, aracın plaka veya teknik bilgileri ile sorgulama, sürücü ehliyetinden sorgulama, pasaport bilgisinden sorgulama, silah ruhsatı sorgulayabilme ve tüm sorgulama sonucunda ceza yazma ve belgeye el koyma işlemleri ilk elden yapılacak. Türkiye de ilk kez olarak yapılmaya başlanan sistem ile vatandaşın zamanı alınmadan trafik ekipleri anında ve yerinde araç ve sürücüler hakkında gerekli işlem uygulanmasına başlandığı açıklandı.

Hürriyet Ankara
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 15:04:28
Güncelleme :31 Ekim 2008 Cuma 15:08:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?