21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Güneş gözlüğü alırken sertifikasını isteyin

Güneş gözlüğünün, yaz mevsiminde gözleri zararlı ışınlara karşı koruduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Şenol Önder, ancak işportadan alınan gözlüklerin gözleri kör edebileceğini söyledi.


Kırıkkale Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Şenol Önder, "Orijinal güneş gözlüklerinin en önemli özelliği çok iyi görüş sağlamalarıdır. Polaroid polarizasyon filtresi, zararlı UV (mor ötesi) ışınlara karşı yüzde 100 koruma sağlıyor. Ayrıca parlak yüzeylerde oluşan rahatsız edici parlama ve yansımaları da yüzde 99 oranında ortadan kaldırıyor. İşportadan alınan gözlükler, ışınları direkt olarak göze çekmesi nedeniyle körlüğe dahi neden olabilir" dedi.


Şenol, "Öncellikle, gözlüğü taktığınızda gözünüz bulanmamalı. Eğer bulanıyorsa camın kalitesiz olduğu kesindir. Cam rengi her yerinde aynı olmalıdır. Bazı yerleri koyu, bazı yerleri açıksa o gözlüğü satın almayın. Bir rengin en koyusundan açığına doğru giden renk spekturumu söz konusu ise durum değişir. Bu türü tercih ettiyseniz, cam renginin üstte koyu, altta açık olmasına dikkat edin. Güneş gözlüklerinin üzerinde, mor ötesi ışınları kestiğine dair bir tescilin olması gerekir. Sağlık Bakanlığı, tüm güneş gözlükleri için sertifika mecburiyeti getirmiştir. Satın alırken gözlüğün sertifikasını mutlaka isteyin. Numaralı gözlük kullananlar, güneş gözlüğü almadan önce mutlaka göz hekimlerine danışmalıdır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 18:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?