21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Hacılar'a başkan seçilemedi

KIRIKKALE'NİN HACILAR BELDESİNE BAŞKAN SEÇİLEMEDİ

Kırıkkale'nin Hacılar beldesinde, eski Başkan Memduh Bodur'un öldürülmesi ve mevcut başkan Erdal Erdoğan'ın tutuklanmasının ardından boşalan belediye başkanlığına seçim yapılması amacıyla düzenlenen toplantıda çoğunluk sağlanamadı. Meclis üyeleri, belediye başkanını seçmek için 15 Nisan tarihinde yine toplanacak.

5 AK Parti'li ve 4 MHP'li meclis üyesinin bir araya geldiği toplantıda, MHP'li meclis üyeleri bir müddet sonra toplantıyı terk etti. Çoğunluk sağlanamadığı için toplantı 15 Nisan'a ertelendi. Belediye tarafından halka toplantının ertelendiği anonsla duyuruldu.

Toplantı sonunda açıklama yapan MHP'li Meclis Üyesi Cengiz Arslan, AK Parti meclis üyelerinden Kenan Yılmaz'ın mahkeme tarafından üyeliğinin düşürüldüğünü iddia etti. Arslan, "Biz daha önce gelen Belediye Meclis Üyesi Kenan Yılmaz'ın usulsüz geldiğini, mahkemelerde ispatladık. MHP'nin de 4, AK Parti'nin de 4 belediye meclis üyesi bulunuyor. Belediye Başkan Vekili ise toplantıyı 3 gün içerisinde yapmak zorundadır. Tekrar toplanacağız" dedi.

KIRIKKALE'NİN HACILAR BELDESİNE BAŞKAN SEÇİLEMEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 20:49:02
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 22:50:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?