21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Hacılar'da Erdoğan dönemi

KIRIKKALE'DE HACILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YAPILDI

Kırıkkale'nin Hacılar Belediyesi Başkanı Memduh Bodur'un uğradığı silahlı saldırının ardından hayatını kaybetmesi sonucu bugün toplanan belediye meclisi yeni belediye başkanını belirlemek için seçime gitti.

Belediye başkanlığı seçimlerine 9 meclis üyesi katıldı. Gizli oylama usulü yapılan seçim sonunda 5 oy alan AK Partili meclis üyesi Erdal Erdoğan belediye başkanı seçildi.

Jandarma güçleri seçim öncesi Hacılar kasabasında ve belediye önünde geniş güvenlik tedbiri aldı. Herhangi bir olaya karşı jandarma robokop ve 112 Acil Servisi ekipleri hazır bulundu.

Kasabaya giriş ve çıkışlarda kimlik kontrolleri yapıldı. MHP'li ve AK Partili meclis üyeleri emniyet güçlerinin üst aramasının ardından belediyeye alındı.

2 katip üyenin bulunduğu toplantıda meclis üyeleri gizli oylama yaptı. Yapılan oylamada 5 oy alan AK Partli Meclis Üyesi Erdal Erdoğan Belediye Başkanı seçildi. Seçimin ardından Başkan Erdoğan hiçbir açıklama yapmadı.

Yapılan gizli oylamanın ardından MHP'nin adayı Cengiz Arslan bir açıklama yaparak, seçimi AK Parti'nin meclis üyesi Erdal Erdoğan'ın kazanarak belediye başkanı olduğunu açıkladı.

Arslan, "Baştan beri biz bu ortamın gerilmemesi için AK Parti miletvekilleri ile görüştük. AK Parti milletvekilleri, il başkanı ve Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ile görüşmeler yaptık sonuç alamadık. Sonuç itibari ile bize 'biz zaten orayı alacaktık, alacağız' dendi. Bizzat bunları Veli Bey ve milletvekilleri dedi. Vali Bey'le görüştük ve gerginlik yaşanmaması için ortak noktalar aradık. Bunun üzerine AK Partili meclis üyesi Memduh Bağrıaçık ile görüştük. Ancak Memduh Bağrıaçık bizim ortak

noktamız yok, biz bu belediyeyi alacağız, Memduh Bodur'un ölmesi bizim için problem değil dediler" şeklinde konuştu.

AK Parti encümen üyeleri ve seçimi kazanan Erdal Erdoğan ise herhangi bir açıklama yapmadan belediyeden uzaklaştılar.

KIRIKKALE'DE HACILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YAPILDI
KIRIKKALE'DE HACILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 12:52:01
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 14:20:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?