22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Haşereyle mücadeleye devam

Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, mücavir alanı içerisinde, sivrisinek, karasinek, afit, crinoid, fare ve diğer haşerelere karşı mücadele çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Kırıkkale Belediyesi, kış hazırlıklarının yoğun olarak devam ettiği sonbahar aylarında sinek ve sivrisineğin yanı sıra hava sıcaklığının değişkenlik göstermesiyle ortaya çıkan böcek türü canlıların çoğalmasını önlemek amacıyla Temizlik işleri Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir merkezi başta olmak üzere mücavir alanı içerisindeki lagarlar, ızgaralar, fosseptik çukurları, sazlık alanlar, dereler, inşaat alanları, süs havuzları, büyük sitelerin asansör boşlukları, bağ ve bahçelerdeki sulama havuzları, bazı binaların bodrum katlarındaki su birikintileri günün belirli saatlerinde rutin olarak ilaçlanıyor.

Belediye'ye yapılan şikayet ve müracaatların anında değerlendirildiğini kaydeden Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Yılmaz, "Karasinek mücadelesinde, mahallelerde bulunan metruk evler, kontrolsüz çöp alanları, çöp kovaları, çöp konulan kaldırım alanları, ahırlar ve gübrelik alanlar, kümesler, tüm açık ve kapalı pazar yerleri gibi karasinek üreme alanları haftada bir ilaçlanmaktadır. Gece yapılan mücadelede ise şehir merkezi ve mahallelerde bulunan park alanları ve ağaçlar, piknik ve mesire alanları çeşitli haşerelere karşı ilaçlanmaktadır. Müdürlüğümüze yapılan müracaat ve şikayetlerde anında değerlendirilerek yapılan uygulanmalarla çok iyi sonuç alınmıştır. Mücadelemize destek vermek için lütfen, balkon, teras ve bahçelerimizde su tutan bidon, leğen, pet şişe, lastik gibi malzeme ve eşyalarınızı kaldırınız, bodrum katlarınızda su birikintileri var ise mutlaka müdürlüğümüze bildiriniz. Ayrıca, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile ilgili şikayetleriniz ve önerileriniz için 256 66 66 numaralı telefonumuzu arayabilirsiniz" dedi  

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2012 Salı 18:50:44
Güncelleme :17 Ekim 2012 Çarşamba 18:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?