22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Hastane çalışanlarından eylem!

Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanlarının 4 aydır alamadıkları döner sermaye paralarının ödenmesi için Tıp Fakültesi Hastanesi önünde eylem yaptı.

Çok sayıda üyenin katıldığı eylemde konu hakkında basın açıklaması yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Doğan, "Yetkililerden, 27 Şubat 2009 Cuma gününe kadar Döner Sermaye Katkı Payları'nın ödenmesini talep ettik. Ödenmediği takdirde tıp fakültesi önünde üyelerimiz ve sağlık emekçileriyle birlikte basın açıklaması yapacağımızı kamuoyuna duyurduk. Şimdi buradayız ve basın açıklamamızı yaparak yetkilileri tekrar uyarıyoruz. Döner sermaye katkı paylarını derhal ödeyiniz. Eğer ödeme sizi aşan bir sorunsa
bunu kamuoyuna açıklayınız" dedi.

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi çalışanlarının 2008 Kasım ayından bu yana Döner Sermaye Katkı Payları'nı alamadıklarını söyleyen Doğan, "Bilindiği gibi Döner Sermaye Katkı Payı alan kamu çalışanları ek ödeme alamıyor. Ek ödeme alan kamu çalışanları ek ödemelerini maaşlarıyla birlikte her ay düzenli bir şekilde alıyor. Ek ödeme almayan tıp fakültesi çalışanları 2008 Kasım ayından bu yana döner sermaye katkı paylarını alamayarak mağdur oldular. Çok sayıda tıp fakültesi çalışanı sendikamıza başvurarak mağduriyetlerinin giderilmesini istediler" şeklinde konuştu.

Doğan, "Sendikamız konuyu Kırıkkale Üniversitesi Rektörü'yle görüştü. Rektör, Döner Sermaye Katkı Payları'nın ödenmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu ile görüştüklerini, en kısa zamanda ödeneceğini söyledi. Sendikamız daha sonra Tıp Fakültesi Başhekimi ile görüşerek çalışanların mağduriyetinin bir an önce giderilmesini istedi.

Başhekim, Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileriyle birkaç kez görüştüklerini, farklı gerekçelerle paranın bugüne kadar gelmediğini söyledi" açıklamalarında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 17:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?