21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Hastaneye Halkla İlişkiler Bürosu açıldı

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde Halkla İlişkiler Bürosu açıldı. Hastane girişinde bir odada faaliyete geçen büronun açılışını yapan Başhekim Osman Acar, amaçlarının hastalara daha iyi sağlık hizmeti vermek olduğunu söyledi.

 Acar, hasta hakları kavramının, insan hak ve hürriyetlerinin ve temel insani değerlerin bir parçası olarak 1800’lü yıllardan itibaren dünya gündeminde yerini aldığını işaret ederek, açtıkları bu büroda hasta ve hasta yakınlarına yardımcı olmayı amaçladıklarını kaydetti. Başhekim Acar, büronun Sağlık Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda kurulduğunu da belirterek şunları söyledi:


"Vatandaş şikayetlerini ve öğrenmek istediklerini açtığımız büro sayesinde dile getirecektir. Hasta, sağlık hizmetlerinden genel olarak yararlanan birey olarak hastalığı hakkında bilgi istemeye, sağlık kuruluşunu ve personelini seçmeye, değiştirmeye, tedaviyi reddetmeye, uygulanan tedaviyi durdurmaya, güvenliğini ve özel hayatının mahremiyetini istemeye, sağlık kuruluşlarında dini vecizelerini yerine getirebilmeye, saygınlık görmeyi istemeye, ziyaretçi ve refakatçi bulundurmaya sahiptir. Bütün bunların ihlali halinde açtığımız bu birime başvurmaya, ayrıca şikayet ve dava hakkını kullanmaya, hatta tazminat istemeye de hakkı vardır."
Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde hizmete açılan Halkla İlişkiler Bürosu görevlileri bilgisayar ortamında hizmet veriyor.

Kırıkkale
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 16:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?