22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Hayat adeta dondu!

Son yılların en yoğun kar yağışını yaşayan Kırıkkale'de hayat adeta dondu.

Yağışlarla birlikte okullar tatil edildi, araçlar yollarda mahsur kaldı, vatandaşlar evlerden çıkmadı pazar yerleri boş kaldı, Valilik karla mücadele ekipleri 24 saat hazır bekledi, belediye sık sık kumlama yaptı. Tüm bunlara rağmen kar yağışına en çok öğrenciler sevindi.

Kırıkkale halkı nerdeyse hemen hemen her gün şehri örten bembeyaz kar tabakasıyla karşılaştı. Çetin geçen kış mevsiminde birçok araç trafiğe çıkmadı, çıkanlar ise buzlu ve karlı yollarda kaza yapmaktan kurtulamadılar. Ulaşım ve iletişim sektörünü etkiledi ancak postacılar, fırtınaya aldırmadan çantalarındaki bildirim zarflarını sahiplerine ulaştırmanın gayretini sürdü. Kırıkkale'nin en merkezi pazarlarından olan Perşembe pazarı vatandaşların evine hapsolmasıyla bomboş kaldı. Birçok esnaf tezgahını bile açmadı. Açan esnaflar ise umdukları müşteriyi bulamadı.

Kar yağışıyla birlikte Kırıkkale'ye bağlı 173 köy yolu ulaşıma kapandı. Teyakkuzda bekleyen Kırıkkale Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele ekipleri yağışların dinmesinin ardından yol açma çalışmaları için görev başında 24 saat hazır bekledi. Kırıkkale Belediyesi'ne bağlı karla mücadele ekipleri değişik mahallelerde yollara kum atarak buzlanma riskine karşı sürücülerin kaza yapmasını engellemeye çalıştı. Bazı köylerde ise köylüler kendi imkanlarıyla kapanan yollarını açmaya çalıştı.

Çetin geçen kış ayında kentte yaşanan bunca olumsuzluklara rağmen kar yağışına en çok çocuklar sevindi. Okulların tatil olmasıyla birlikte çocuklar karda kızak kaydı, kardan adam yaparak karın keyfini çıkarttı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2012 Perşembe 15:21:29
Güncelleme :1 Mart 2012 Perşembe 15:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?