21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Hayırseverden 12 bin kişiye iftar

Kırıkkaleli hayırsever Niyazi Akbudak, her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazanda dar gelirli ailelere, evine yetişemeyenlere, il dışından gelen misafirler ve seyahat edenlere iftar yemeği vermeye devam etti. Akbudak'ın ramazan ayının ilk 12 gününde toplam 12 bin kişiye iftar verdiği öğrenildi.

Kırıkkale'de ramazan ayında binlerce insanı doyuran Niyazi Akbudak, emekli maaşından artırdığı para ile 11 yıldır adeta hayır kurumu gibi hizmet veriyor. Her gün bin kişi, Gürler Mahallesi Gürler Camii yanında kurulan iftar sofrası ve evlere dağıtılan yemeklerle orucunu açıyor.

Yapmış olduğu bu ve bunun gibi yardımlarla özellikle kimsesizlerin kimsesi olmayı amaçladığını dile getiren Niyazi Akbudak, geleneksel hale getirdiği yemek yardımı ile huzur bulduğunu vurguladı.

Yardım yapılması amacıyla vatandaşlardan gelecek gıdaları almaya hazır olduklarını da vurgulayan Akbudak, maddi durumu iyi olan herkese yardım yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Bir yıl boyunca ramazanın gelmesini heyecanla beklediğini ifade eden Akbudak, "Ramazanda insanlara yardım etmek beni huzura kavuşturuyor. Birçok insanın hayır duasını almak beni mutlu ediyor" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 16:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?