21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Hırsızlar musluk ve vanaları çaldı

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde orta refüjlerdeki çiçekleri sulamak için konulan yaklaşık 150 musluk ve vananın bir kısmı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.

Yapılan hizmetin zarar gördüğünü söyleyen Belediye başkanı Ahmet Sungur, "Bu vicdansızlıktan başka bir şey değil" diyerek yaşanan olaya tepki gösterdi.
Olay dün gece saatlerinde meydana geldi.

Yahşihan ilçe merkezinden başlayarak Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Yurt-Kur binası önüne kadar uzayan yoldaki refüjlere Yahşihan Belediyesi tarafından ağaç ve çimleri sulamak amacıyla su tesisatı döşendi. Döşenen su tesisatına ise yaklaşık 150 musluk ve vana takıldı. Musluk ve vanaların bir kısmı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalınırken bir kısmına ise zarar verildi.

İHA'ya olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, "Sulama sistemi için döşettiğimiz 150'ye yakın musluk ve vanayı söküp götürmüşler, bazılarını ise kırmışlar. Bu kadar da olmaz, bu şekilde hizmet engellenemez. Bu mili servettir, yazıktır. Ankara yolunu güzelleştirmek için başlattığımız hizmet, yapılan bu tür saldırılarla durdurulamaz, çalışmalarımız devam edecektir. Eğer o kişi ya da kişiler yakalanırsa haklarında yasal işlem yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Vana ve muslukları döşeyen belediye personeli Yıldırım Karapınar ise, "Bu vanaları döşeyerek refüjlerde bulunan çiçekleri, ağaçları ve çimleri sulayacaktık. Vana ve muslukların çalınması bizi üzdüğü gibi yapılacak hizmeti de geciktirdi. Bizim amacımız ne, onlar ne yapıyorlar anlamak mümkün değil" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 16:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?