21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Hizmet aksamadan borçlar ödeniyor

Kırıkkale Belediyesi’nin son 7 ay içinde toplam 4 trilyon 200 milyar lira borç ödemesi gerçekleştirdiği öğrenildi.

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, rutin belediye hizmetlerini gerçekleştirdiklerini, bunun yanı sıra belediyenin borç ödeme dengesinde önemli derecede mesafe kat ettiklerini söyledi.

Korkmaz, "Göreve geldiğimiz süre içerisinde belediyemizin borç ödeme dengesini ayarladık. 30 Nisan itibarı ile yaklaşık 88 trilyon lira olan borcumuzu 4 trilyon 200 milyar lira ödeyerek aşağı çektik. Bu ödediğimiz borçlar gerek devlete gerekse piyasaya olan borçlarımızdı" dedi. Kırıkkale Belediyesi’nde görevi devraldığı günden beri hummalı bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Korkmaz, "7 ayda 70 km yol, 12 km kaldırım yaptık. Su probleminin çözülmesi için bir komisyon kurarak rapor hazırlattık. Rapor sonucu ek ünite proje ihalesini yaparak su konusuna çözüm bulacağız. Kırıkkale Belediyesi Terminal ve Ticaret Kültür Merkezi, Atatürk Bulvarı gibi projelerin gerçekleşmesi için projeleri ve diğer alt yapı çalışmalarını hazırladık. Bu projelerin önemli olan kısımlarındaki çalışmalar neredeyse tamamlandı. Yapımı ve ortaya dökülmesi için gelecek yıl bahar ve yaz mevsimini beklemekteyiz" dedi.

Ayrıca asfaltı ve mıcırı olmayan stabilize yolların, çamurlaşmaya karşı Fen İşleri Müdürlüğü’nce kumlandığını sözlerine ekleyen Başkan Veli Korkmaz, Bağlarbaşı, Çalıöz ve Yeni mahallelerinde kumlama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

KIRIKKALE (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 12:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?