22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Hollandalı geline Türk düğünü

KIRIKKALELİ 25 yaşındaki Necmi Düzen, 5 yıl önce Antalya’nın Alanya İlçesi'nde bir otelde çalışırken tanıştığı Hollandalı telefon teknisyeni 25 yaşındaki Judith Naaijer ile memleketi Kırıkkale'deki evlerinde davul- zurna eşliğinde yapılan kına gecesinin ardından, salonda yapılan düğünle evlendi.

5 yıl önce Alanya’da çalıştığı otele tatile gelen Judith Naaijer ile tanıştığını ve arkadaşlığı devam ettirdiklerini belirten Necmi Düzen şunları anlattı:

“Alanya’da otel görevlisi olarak çalışırken tanıştığım Judith ile askerliğimi yaptıktan sonra evlenmeye karar verdik. Bizim Hollanda’ya gitme gibi bir lüksümüz yok. Bir anı olarak güzel bir düğünümüz olsun istedik. Önce kendi evimizde örf ve adetlerimize göre kına gecesi yaptık. Daha sonra da düğün salonunda tüm dost ve yakınlarımızla mutluluğumuzu paylaştık. Çok mutluyuz. Çünkü birbirimizi seviyoruz. Judith şu anda Müslüman olmadı ama Müslümanlığa ilgi duyuyor. Kendisine bir yabancı dile çevrilmiş Kuran-ı Kerim aldım, açıklamasını evde boş zamanlarda okuyor. İleride müslümanlığı kabul edebilir.”

ALANYA'DA YAŞAYACAKLAR

Telefon tekniksiyenliği yaptığını belirten Judith de, Necmi'yi çok sevdiğini, Türk adetlerine göre evlenmekten mutlu olduğunu söyledi. Judith, “Yaşamımızı Alanya’da sürdüreceğiz. Türkiye’yi çok sevdim. Burada insanlar ülkeleri ve bayrakları için ölüyorlar. Buna önce şaşırdım, ama saygı duyulacak bir şey. Avrupa’da kesinlikle böyle bir şey yok. Türk insanı çok sıcak kalpli. İlk geldiğimde bizi kucaklamaları beni çok sevindirdi” diye konuştu.

Necmi ile Judith, Kırıkkale’de ev düğününden sonra bir düğün salonunda yapılan törenle dünya evine girdi. Düğünde her iki ailenin yakınları genç çifti yalnız bırakmadı.

DHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 11:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?