21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

İki kardeşi evlerinin önünde kene ısırdı

Kırıkkale'de evlerinin önünde oynayan iki kardeşi kene ısırdı. Aile tarafından yakalanan keneler incelenmek üzere Ankara'ya gönderilirken, yapılan tedavinin ardından kardeşler taburcu edildi.


Edinilen bilgiye göre, Yeni Mahalle Osmanlı Blokları'nda oturan Uygun ailesinin çocukları Çağrı Uygun (2) ve Onur Uygun'u (15) evlerinin önünde oynarken kene ısırdı. Olayla ilgili İHA muhabirine bilgi veren anne Şemsinas Uygun, "Çocuklarımız evin önünde oynuyordu. Eve geldiklerinde küçük oğlum Onur'u sağ bacağında bir leke olduğunu farkettim. Bezle almak isterken vücudundan kopup yere düştü.

Hareket edip hızla kaçtığını görünce yakalayıp bir kavanoza koydum. Yakaladığımız böceğin kene olabileceğini düşünerek büyük oğlum Çağrı'nın vücudunu kontrol ettiğimizde de onunda boynunda hareket eden bir böcek bulduk" dedi. KKKA hastalığı konusunda bilgi sahibi oldukları için çocuklarını hemen hastaneye götürdüklerini söyleyen baba Ali Uygun'da, "İki farklı hastaneye gittikten sonra son olarak Yükseak İhtisas Hastanesi'ne sevkedildik. Burada yapılan muayenenin ardından her iki çocuğumuzdan da kan örnekleri alındı. Hastane görevlilerine teslim ettiğimiz keneler de incelenmek üzere Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi'ne gönderildi. Araştırmanın zaman alacağını söyleyen hastane yetkilileri çocuklarımı taburcu ettiler" diye konuştu.


Hastane görevlilerinin her gün çok sayıda böcek ısırması vakası ile karşılaştığını ifade ettiğini söyleyen Ali Uygun, "Her iki çocuğumun da evin önünde aynı anda kene tarafından ısırılması, çevrede çok sayıda kenenin bulunduğunu gösteriyor. Yetkililerin bu konuda gerekeni yapmasını istiyorum. Çocukları ısıran keneler KKKA virüsü taşıyorsa diye endişe içinde tahlil sonuçların gelmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


Vaka konusunda bir açıklama yapamayacaklarını belirten hastane yetkilileri ise, kene ısırması şüphesi ile hastanelerine gelen kardeşlerin gerekli tetkiklerinin yapılarak taburcu edildiğini, kenelerin de incelenmek üzere Ankara'ya gönderildiğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 18:49:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?