21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

İlk çipli pasaport Vali Güner'e

KIRIKKALE'DE ÇİPLİ PASAPORT DÖNEMİ BAŞLADI

Kırıkkale'de çipli pasaport uygulamasına geçildi. İlk pasaport müracaatını ise vatandaşlar ile sıraya giren Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner yaptı.

Kırıkkale Valisi Yusuf Hakan Güner, "Yeni sistemde 10 dakikalık bir zaman süresinde evraklar hazır ise müracaatlar yapılıyor. Vatandaşlarımız mernis tabanına uygun ikametgah adreslerini veriyorlar, posta ile tahadütlü bir şekilde kargo yada posta ile adreslerine gönderiliyor. Vatandaş tekrar pasaport almak için buralara kadar gelmiyor. Çipli pasaport alan vatandaşların gittikleri ülkede bundan sonra çok büyük kolaylık olacak. Niye derseniz, önceden sayfa sayfa kontrol ediyorlardı. Şimdi öyle değil. Çip

ve barkot ile bilgisayarda anında gözükecek. Yeni sistem dijital çağ ve dijital yaşama merhaba diyoruz" dedi.

Konuşmasının ardından Vali Güner, yeni pasaport başvuru için vatandaşlarla birlikte sıraya girerek başvurusunu yaptı.

İl Emniyet Müdürlükleri pasaport birimlerince online sistemle hazırlanan başvurular Gölbaşı'nda kurulan Pasaport Basım Merkezi'ne iletilecek.

Pasaport Basım Merkezi'nde pasaportun hazırlamasının ardından kargo ile vatandaşın beyan ettiği adrese üç günde gönderilecek.

Beyan edilen adreste aranan kişi 2 kez bulunamazsa, pasaportunu başvuru yaptığı ilin pasaport şubesinden alabilecek. Eski pasaportların geçerlilik süresi 5 yıl iken yeni çipli pasaportlarda bu süre 10 yıla kadar olabilecek. Çipli pasaportlarda lacivert pasaportun rengi bordo olurken diplomatik pasaport siyah, hususi pasaport yeşil, hizmet pasaportu da gri kaplı olarak verilecek. Vatandaşların kullandıkları mevcut pasaportlar ise 5 yıl daha geçerliliğini koruyacak.

KIRIKKALE'DE ÇİPLİ PASAPORT DÖNEMİ BAŞLADI
KIRIKKALE'DE ÇİPLİ PASAPORT DÖNEMİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 17:11:01
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 17:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?