16
Mayıs
2024
Perşembe
KIRIKKALE

İlkbaharla akrep sokmaları başladı

İlkbaharın gelmesiyle birlikte Kırıkkale'de akrep sokmaları başladı. Akrep sokması sebebiyle Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılan bir çocuk müşahade altında tutulurken, çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Alınan bilgilere göre, Kırıkkale'de evinin önünde oynayan V.K (6), birden elinin yandığını hissederek ağlamaya başladı. Çocuklarının ağladığını duyan anne ile babası V.K'nin yanına geldi. Bu arada V.K'yi sokan akrep bahçeden hızlı bir şekilde gözden kayboldu.

Çocuklarını kucaklarına alan anne ile baba Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne getirdi. Burada çocuğa akrep serumu ve iğnesi yapıldı. Ardından gözlem için V.K müşahade odasına alındı. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu söylendi.

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde de Kırıkkale'de bir akrep sokma vakasının yaşadığı öğrenildi. Evde bulunan B.E adlı vatandaşı akrep soktu. Vatandaş ailesinin yardımıyla akrebi yakalayarak Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne getirdi. Burada B.E'ye serum ve iğne vuruldu. B.E'nin de sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İlkbaharın gelmesiyle ve sıcakların artmasıyla birlikte akreplerinde piyasaya çıkmaya başladıklarını açıklayan yetkililer, özellikle kırsal mahallelerde akrep sokma olaylarının meydana geldiğini, bu konuda çocukların uyarılması gerektiğini söyledi.

Akrep soktuktan sonra vakit kaybetmeden hastaneye gelinmesi gerektiğini belirten yetkililer, "Zamanında hastaneye müracaat edilmediği taktirde, zehir kana karışır. Akrep sokulan vatandaş ya felç ya da hayatını yitirebilir" şeklinde konuştu.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 14:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emircan baycan IP: 88.226.199.xxx Tarih : 5.05.2008 17:24:33

gerçektende çok tehlikeli bir durum çocukların iyi olmasınada gerçekten çok sevindim.Çünkü akrep gerçektende çok teklikeli bir hayvan.Gerçekten çok dikkatli olmamız gerekiyor.