21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

İnşaatta site dönemi

Avrupa Birliği’ne (AB) yönelen Türkiye’de her sektör kendi alanında yeniliklere yöneldi. Kırıkkaleli müteahhitler de inşaat sektöründe AB’ye uyum için şimdiden kolları sıvadı.

Kent merkezinde konut sahibi olmak isteyen vatandaşların bu alandaki taleplerini dikkate alan firmalar, çok ortaklı site yapıyor. Kırıkkale merkezinde yap-sat usulüyle apartman yapan müteahhitler, bundan böyle daha büyük işlere imza atmak için site inşaatlarına yöneldi.

Çakır İnşaat sahibi Kadir Çakır, firma olarak değişime, geçen yıldan itibaren ayak uydurduklarını belirterek, "Madem ülkemiz AB’ye girecek biz de Başbakanımızın dediği gibi değişime ayak uydurmalıyız. Babadan kalma mesleki usullerle bu iş olmaz. Ben oğlumu yetiştirip inşaat mühendisi yaptım. Şimdi işi bilimsel olarak o yapıyor. Ayrıca vatandaş da bizi site konusunda talepleriyle sıkıştırıyor. Eskiden olduğu gibi boş bulduğumuz hesaplı arsalara yap-sat usulü ile 10-15 dairelik binalar yapma devri geçti. Şimdi inşaat sektöründe site dönemi başladı. Vatandaş sitede aradığı her şeyi buluyor. Otoparkından çocuk oyun alanlarına kadar sitede her istediği var. Biz firma olarak bu alanda başlattığımız Yüzevler Sitesi’nin büyük bölümünü sattık. AB’ye girmeden batı standartlarında inşaatlar yapmaya başlamalıyız" dedi.

Site inşaatlarının şehirleri daha da güzelleştirdiğini söyleyen inşaat mühendisi Mehmet Çakır ise, işin teknik açıdan da önemli olduğunu ifade ederek, "Depreme dayanıklı, son derece görkemli siteler kentlerimizde yükseliyor. Modern mimarinin bir örneği olan bu sitelerde vatandaş daha rahat ettiğinden tercihini de daire alırken bu yönde kullanıyor" dedi.

Kırıkkale inşaat sektörünün siteleşmeye doğru yönelmesi çevrecilerin de beğenisini kazanıyor. Çevreciler de belediyelerin yapılacak sitelerde yeşil alan kotası uyguladığını ve inşaat müteahhitlerinin bu kotaya uymak zorunda kaldıklarını söylediler.

AYDIN TUFAN KIRIKKALE (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 09:36:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?